Ακαρνανικά Νέα

Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και αγώνα σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, στη νεολαία της περιοχής, στις αγρότισσες και τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη είναι πολιτικές εκλογές.  Πολιτικές γιατί αφορούν τη ζωή το μέλλον και τα δικαιώματά μας.  Πολιτικές γιατί μετά την τελευταία ενοποίηση των Δήμων, η τοπική διοίκηση αποτελεί το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης που της επιφυλάσσει τον ρόλο του εφαρμοστή των αποφάσεων της σε τοπικό επίπεδο.

Ο Λαός του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, μπορεί να βγει πιο δυνατός με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια. Είναι ψηφοδέλτια στα οποία συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού και λαϊκού κινήματος,  επιστήμονες,  αυτοαπασχολούμενοι,  αγρότες,  νεολαία,  άνθρωποι του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Είναι σημαντικό να δώσουμε μαχητική απάντηση, απέναντι στην απογοήτευση και το συμβιβασμό,  στη λογική του δεν αλλάζει τίποτα,  να συγκρουστούμε με την πολιτική του συστήματος,  τις κατευθύνσεις και τις δεσμεύσεις που καταπιέζουν τις σύγχρονες καθημερινές και ευρύτερες ανάγκες μας.

Η σύγκληση που υπάρχει ανάμεσα στα αστικά κόμματα, εκφράζεται και στο επίπεδο των Δήμων. Τους μετατρέπουν σε εργαλεία εφαρμογής της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής τους.  Για αυτό άλλωστε δεν έχουν κανένα πρόβλημα, να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν στελέχη διαφορετικών αστικών κομμάτων στις ίδιες παρατάξεις.

Ακόμη και όσοι δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν στο κύριο: στην ανάγκη οργανωμένης δράσης, για τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα του Δήμου, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, στην προοπτική μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης, στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής που δεν περιλαμβάνει τις ζωές μας.

Το ασφυκτικό πλαίσιο  που διαμορφώνουν οι Κυβερνήσεις,  με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Διοίκηση,  είναι τροχοπέδη για τους Δήμους. Περικόπτουν συνεχώς τη χρηματοδότηση,  απαγορεύουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού,  οδηγούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις,  εμποδίζουν την υλοποίηση έργων που ανακουφίζουν το Λαό,  γιατί τέτοια έργα δεν έχουν ανταποδοτικότητα.

Όλοι οι άλλοι  δημοτικοί συνδυασμοί,  επιχειρούν να κρύψουν ότι τα λαϊκά προβλήματα συνεχώς θα χειροτερεύουν.  Στο Δήμο μας,  η πλειοψηφία αυτών που ζητούν την ψήφο σας,  δεν είναι νέα πρόσωπα,  είναι παλιοί γνώριμοι που υπηρέτησαν στην Τοπική Διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια σαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κοινοτάρχες.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν, σε τι αντιστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια;  Ποιες λαϊκές ανάγκες υποστήριξαν;  Το συμπέρασμα που όλοι συζητάμε κι αποδεχόμαστε  ότι “ δεν έκανε κανένας τίποτα”  είναι λάθος. ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΑ. Μόνο ότι έκαναν ήταν στα πλαίσια των κεντρικών πολιτικών κατευθύνσεων,  δεσμευμένοι στα πλαίσια των κομματικών τους υποστηρικτών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και την αντικατέστησαν με αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Αποδέχονται  τη λογική του «κόστους –  οφέλους»  στα αναγκαία έργα και για αυτό ιεραρχούν έργα  χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες του λαού.  Δεν πραγματοποιούνται έργα  αντισεισμικής,  αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας,  την ίδια στιγμή που θησαυρίζουν οι εργολάβοι από αναπλάσεις πλατειών, διαμορφώσεις εισόδων αστικών περιοχών  και άλλα αποσπασματικά έργα και έργα «βιτρίνας».

Αποδέχονται τη λογική ότι ο Δήμος,  πρέπει να είναι ένας φορομπηχτικός μηχανισμός.

Εφάρμοσαν  στο Δήμο,  όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διαιώνισαν το αίσχος της κάλυψης πάγιων αναγκών με συμβασιούχους.

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ διαφέρει

από όλους τους άλλους συνδυασμούς που συναινούν και αποδέχονται αυτές τις πολιτικές.

Δε δεσμεύεται  σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ!  Ενισχύστε αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, που συμμετέχουν συνεπείς και σταθεροί αγωνιστές και αγωνίστριες, που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, με σταθερές και τεκμηριωμένες θέσεις.

ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Το ψηφοδέλτιο των εκατοντάδων αγωνιστών υποψηφίων με πανελλαδική παρουσία, συνέχεια και συνέπεια και όχι ευκαιριακή συγκρότηση.

ΣΚΕΨΟΥ

Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τους αγώνες, τα αιτήματα,  τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, αγροτών, κτηνοτρόφων,  ψαράδων,  εργατοϋπαλλήλων και της νεολαίας;

Ποιος θα είναι την επόμενη ημέρα των εκλογών, η μοναδική δύναμη αποκάλυψης και καταγγελίας, της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ και των εκλεκτών της  στο Δήμο;

Ποιος είναι αυτός που κόντρα στη λογική “κόστους – οφέλους” θα επιμένει για μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος;

ΜΟΝΟ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ

Γι’ αυτό φτάνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης,  εκλέγουμε περισσότερους συμβούλους για να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης και αγώνα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για να δυναμώσει η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση και αντίσταση απέναντι στην κυβέρνηση,  το κυβερνητικό Δήμαρχο,  τους εκλεκτούς της ΝΔ,  του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ  και άλλων δήθεν ανεξάρτητων, όμως πλήρως εξαρτημένων με την κυρίαρχη πολιτική,  που όλοι μαζί είναι συνυπεύθυνοι, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λαός του δήμου μας.

ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να περάσουμε στην αντεπίθεση, για να δυναμώσει ο αγώνας:

Για να αποδοθούν τα 16 δις ευρώ στους δήμους που έχουν παρακρατηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό από το έτος 2009 έως σήμερα.  Για πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφέρειας που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του λαού.

Για μόνιμη, σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στο δήμο. Για τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας των εργαζομένων.

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον,  στη δημόσια υγεία,  στους φυσικούς πόρους, με βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, (κομποστοποίηση και υγειονομική ταφή του υπολείμματος) και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία όπως συμβαίνει στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.Να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις που οδηγούν στην επέκταση και επιβάρυνσή του. Εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα αν συνεχίσει ο ΧΥΤΑ να λειτουργεί. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή ή η επέκταση της υφιστάμενης, να προχωρήσει ολοκληρωμένη περιβαλλοντική και επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Για άφθονο, φθηνό και  ποιοτικά ελεγμένο νερό, για την κάλυψη των αναγκών του λαού, με σύγχρονες υποδομές σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση και όχι οι διακοπές του νερού να είναι συχνό φαινόμενο όπως συνέβαινε αυτό το καλοκαίρι στη Δ.Κ. Βόνιτσας και Περατιάς. Λήψη άμεσων μέτρων για την διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού για τους κατοίκους της περιοχής της ΔΕ ΠΑΛΑΙΡΟΥ (Παλαίρου και Πογωνιας). Συντήρηση, αναβάθμιση και πλήρη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Βόνιτσας και κατασκευή εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Για την προστασία του περιβάλλοντος, των ακτών, των θαλασσών, των βουνών μας.

Καθώς η πολιτική της Δημοτικής Αρχής οδήγησε την μετατροπή των Ακαρνανικών από παρθένα φύση σε βιομηχανική ζώνη με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των ΑΠΕ και τις ακτές και θάλασσες τις παρέδωσε βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα (επένδυση Βαρκό, παραλιακό μέτωπο Παλαίρου-Πογωνιάς, Μαρίνα Παλαίρου και Ιχθυοκαλλιέργειες).Αγώνας λοιπόν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των υποδομών (λιμανιών, μαρίνων, αεροδρομίου Ακτίου) και την εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Για Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, Για διατήρηση, στελέχωση, χρηματοδότηση και 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο και πλήρωμα των  Κέντρων Υγείας Βόνιτσας και Κατούνας και άμεση επαναφορά σε 24ωρη λειτουργία του όλο το μήνα.  Αντίστοιχα  στελέχωση και χρηματοδότηση του Π.Π.Ι. Παλαίρου

Για συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων και την κατασκευή νέων  για την κάλυψη των αναγκών. Για έλεγχο σεισμικής τρωτότητας σε κάθε σχολικό συγκρότημα.

Για μέτρα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας. Καθαρισμός ρεμάτων και αγωγών ομβρίων υδάτων. Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, δρόμων δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας. Δημιουργία δρόμων διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιών σε  δημοτικές κοινότητες που  δεν υπάρχουν, όπως στη Δ.Κ. Θυρίου.

Για δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό και αθλητισμό που αποτελούν αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου μας και την αναβάθμιση του Μουσείου Θυρίου και πραγματοποίηση αρχαιολογικών ανασκαφών στην ευρύτερη περιοχή. Δημιουργία μονοπατιών, διαδρόμων και τμημάτων ορειβασίας, πεζοπορίας και ποδηλασίας.  Αξιοποίηση προς όφελος του λαού των Λουτρών Τρύφου. Δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίου.

Για μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών ψαράδων, αγροτών και κτηνοτρόφων. Για την υλοποίηση των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων άρδευσης, ολοκλήρωση και λειτουργία του φράγματος των Αχυρών. Συντήρηση των ομβροδεξαμενών και του καταφυγίου στα Ακαρνανικά. Για την επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων Κατούνας. Όχι στο ξεπούλημα της δημοτικής γεώτρησης στη θέση ΜΠΑΛΚΩΤΟ Κατούνας, που πραγματοποίησε η  Δημοτική Αρχή, αφού πρώτα την άφησε στο έλεος, αφού την υποβάθμισε, ήρθε με την συμφωνία και την ψήφο των άλλων δυο παρατάξεων της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να την παραδώσει σε ιδιώτη για να στηρίξει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να αδιαφορεί για τις ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής.

Για να μην υπάρξει δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού ή μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας και πλειστηριασμών, για χρέη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας προς το Δήμο, ούτε διακοπή νερού.

Για να μην ιδιωτικοποιηθούν κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Πράσινο, η διαχείριση και η αποκομιδή των απορριμμάτων, η Καθαριότητα.

Για άμεση παρέμβαση με τα αναγκαία έργα, στο πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο του Δήμου. Διάνοιξη και συντήρηση αγροτικών δρόμων. Συντήρηση και άρση επικινδυνότητας του δρόμου που οδηγεί στα Ακαρνανικά.

Για την επαναλειτουργία των ΕΛΤΑ Παλαίρου και Κατούνας. Για σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με σύγχρονες υποδομές, επαρκές μόνιμο προσωπικό, που να διασφαλίζουν την παροχή φθηνών και ποιοτικών κοινωνικών ταχυδρομικών υπηρεσιών, στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας.

Για να δυναμώσει ο αγώνας εναντία στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέστηκε και συντελείτε στα Ακαρνανικά καιη”Λαϊκή Συσπείρωση”έγκαιρα σε δήμο και περιφέρεια είχε παρέμβει και έφερε προς συζήτησηκαι τόνιζε ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της Ενέργειας θα έχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής. Συγκεκριμένα:

α) Δεν θα συμβάλουν στην παροχή φθηνής ενέργειας – ηλεκτρικού ρεύματος – για τους κατοίκους. Το αντίθετο, μέσω της επέκτασης της ιδιωτικοποίησης, η τιμή του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά αυξάνεται συνεχώς.

β) Δεν θα προστατεύουν το περιβάλλον, όπως ισχυρίζονται. Αντίθετα, επειδή ακριβώς γίνονται με σκοπό το κέρδος, θα γίνουν με το μικρότερο δυνατό κόστος, που σημαίνει: Πρόχειρες και ελλιπείς περιβαλλοντικές μελέτες, μικρή και ανύπαρκτη επιτήρηση του έργου από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

γ) Καταπατήσεις περιουσιών κατοίκων σε περιπτώσεις όπου περνούν δρόμοι ή κατασκευάζονται πυλώνες μέσα από ιδιοκτησίες και θα δώσει τη χαριστική βολή στην ήδη δοκιμαζόμενη κτηνοτροφία που είναι και η κύρια ενασχόληση των φτωχών κατοίκων της περιοχής.

Για τουρισμό, όπου οι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες, οι χώροι πρασίνου,  θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα πρέπει να γίνουν αποκλειστικά περιβαλλοντικοί – οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής, ελεύθεροι για όλο το λαό, χωρίς καμιά εμπορευματοποίηση των χρήσεων τους, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Η πρόταση μας δεν μπορεί να ενταχθεί στη λογική της εμπορευματοποίησης και λειτουργίας του τουρισμού με βάση το κέρδος αλλά πρέπει να στηρίζεται στην κεντρική ιδέα ότι ο τουρισμός πρέπει να καλύπτει ολόπλευρα τις ανάγκες των εργαζομένων, να μετατραπεί σε καθολικό δικαίωμα του λαού. Για εμάς λοιπόν ο τουρισμός είναι η ανάγκη του εργαζόμενου, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου, του νεολαίου για διακοπές – ξεκούραση – αναψυχή.

Επίσης το δίλημμα που προκύπτει για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, που δουλεύουν ήλιο με ήλιο, με εξοντωτικούς ρυθμούς, κομμένα ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες και χαμηλούς μισθούς, είναι:

‘Η θα συνεχίσουν να εργάζονται και να ζουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες εργασίας για να θησαυρίζουν οι λίγοι, με τη στήριξη των κυβερνήσεων και των δημοτικών και περιφερειακώναρχών, ή θα οργανωθούν στα συνδικάτα τους και θα παλέψουν, με στήριγμα τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Για να στέκεται πραγματικά στο πλευρό των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους, και σε επίπεδο διεκδικήσεων με βάση τις ανάγκες τους,  μακριά από ιδιωτικοποιήσεις, ΜΚΟ και δήθεν Φιλάνθρωπους ,αλλά και με πρακτικά μέτρα που διευκολύνουν την ζωή τους . Όπως είναι η απαλλαγή από τα τέλη, το κοινωνικό τιμολόγιο στο νερό, η δημιουργία προσβάσιμων πάρκων, η δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ο προσανατολισμός του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου σε όλες τις ευάλωτες ομάδες.

Για την διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, που πρέπει να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους μέσω κρατικών δομών, με ενιαίο τρόπο πανελλαδικά και με εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών, για τη διαμόρφωση χώρων, τη στέγαση και λειτουργία καταφυγίων προσωρινής διαμονής αδέσποτων ζώων, με το αντίστοιχο κτηνιατρείο, με υποδομές κλινικής για αδέσποτα σε επίπεδο δήμου. Πρόκειται για απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να διεξάγονται αποτελεσματικά οι διαδικασίες της περισυλλογής, του ιατρικού ελέγχου και περίθαλψης – στείρωσης, της καταγραφής – σήμανσης,  στο σημείο περισυλλογής και του μετέπειτα ελέγχου των αδέσποτων.

Για μείωση των δημοτικών τελών και απαλλαγή από  δημοτικά τέλη σε συνταξιούχους ΑμΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους και ευπαθείς ομάδες.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ

που θλίβεστε και οργίζεστε βλέποντας την Δημοτική Αρχή του Δήμο του Ακτίου – Βόνιτσας:

  • να αδυνατεί να λύσει τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής μας.
  • να αδιαφορεί για τα καθημερινά και σημαντικά προβλήματα.
  • να έχει μετατρέψει σε έρμαιο των επιχειρηματικών συμφερόντων είτε των ΑΠΕ (Ακαρνανικά Ορη), είτε των τουριστικών μεγάλων υπενδύσεων (επένδυση Βαρκό, παραλιακό μέτωπο Παλαίρου-Πογωνιάς, Μαρίνα Παλαίρου) τα βουνά , τις ακτές και τις θάλασσες του δήμου μας.
  • να έχει φτάσει στο σημείο να μην υπάρχει αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στην έδρα του δήμου στη Βόνιτσα.

Γνωρίζουμε ότι είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουν.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας δεν μπορεί να γίνει νησίδα μέσα στο πέλαγος των αντιλαϊκών μέτρων.

Δεσμευόμαστε όμως να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε για τη λύση όσων περισσότερων προβλημάτων μπορούμε.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτό που από τη σύσταση του Ενιαίου Δήμου κάνουμε με συνέχεια και συνέπεια, να παλεύουμε ώστε η δημοτική αρχή:

  • Να μην είναι υλοποιητής της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά ο οργανωτής των αγώνων,  διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία και το κράτος αυτά που μας πρέπουν και ταυτόχρονα,  εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που της δίνει το υπάρχον σύστημα,  να υλοποιεί κάθε μέτρο και δράση που θα βελτιώνει την καθημερινότητά μας.
  • Να είναι  το στήριγμα κάθε εργαζόμενου, αγρότη, κτηνοτρόφου, ψαρά,  μικρέμπορου, επαγγελματία, νέου, άνεργου.
  • Να είναι ο εγγυητής της διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι το κυρίαρχο όργανο, που θα αποφασίζει, ελέγχει και υλοποιεί, όλα τα απαραίτητα έργα και δράσεις που είναι απαραίτητα για  τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Είναι πολλά, αλλά μόνον οι πολλοί μπορούν, έχουν τη δύναμη.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δώσε δύναμη στα ψηφοδέλτια της λαϊκής συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ 

Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών Όχι για τα κέρδη των λίγων.