Ακαρνανικά Νέα

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Αγρινίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό των παραγωγών.

Έπειτα από επικοινωνία του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιου Αποστολάκη συνεχίζεται η αποστολή βοήθειας σε πυρόπληκτους παραγωγούς.

Η Ένωση Αγρινίου και η ΑΜΦΙΓΑΛ απέστειλε περισσότερους από δέκα τόνους ζωοτροφών για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων στο Θύρρειο του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στα τέλη Ιουλίου.

Οι ζημιές, ωστόσο, ήταν μεγάλες και με δεδομένο ότι η πυρκαγιά ήταν σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, η απουσία, πλέον, διαθέσιμων βοσκοτόπων καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη τη συντήρηση του υπάρχοντος ζωικού κεφαλαίου.

Η ποσότητα των ζωοτροφών που αποστάλθηκε έχει κατανεμηθεί στους πληγέντες παραγωγούς, σύμφωνα με την υπόδειξη των τοπικών αρχών και πάντα με τη συνδρομή του Δήμου και της Περιφέρειας.

Οι ζωοτροφές φορτώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 2/9/21 απ’ το εργοστάσιο της Ένωσης υπό την επίβλεψη του εμπορικού διευθυντή, Δήμου Μπέτσικα, του Δημοτικού Συμβούλου Ακτίου Βόνιτσας Ανδρέα Καλαντζή , καθώς και του εντεταλμένου Συμβούλου κ. Γιώργου Κοντογιάννη, που έχει αναλάβει το σχετικό συντονισμό για την Περιφέρεια Δ.Ε,όπου και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα .

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ