Ακαρνανικά Νέα

 Η περιφερειακή ομάδα ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ συνεχίζοντας τις οργανωμένες πρωτοβουλίες της και τις εξωστρεφείς δράσεις της επισκέφτηκε τον εμπορικό σύλλογο της Πάτρας και συνομίλησε με τον κόσμο της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Κατά την συνάντηση με το προεδρείο του εμπορικού συλλόγου αναδείχτηκαν τα κρίσιμα και πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες και επαγγελματίες, όπως :

  • Η μειωμένη ρευστότητα στην αγορά που κυρίως οφείλεται στην περιορισμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών.
  • Η αστοχία του  προγράμματος των 30 εκ ευρώ της περιφέρειας για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω COVID – 19 που ωφελήθηκαν λίγοι, δηλαδή μόνο ένας στους οκτώ ( 1 – 8 ) από τος καταθέτοντάς φάκελο .
  • Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του νέου προγράμματος των 20 εκ που ψήφισε το περιφερειακό συμβούλιο, μετά από πρωτοβουλία και εισήγηση της παράταξής μας, με νέα κριτήρια και πλαφόν ώστε να στηριχθούν οι πολλοί και να πάρει ανάσα η αγορά.
  • Τα αδιέξοδα που παρουσιάζονται στις επιχειρήσεις από την αδυναμία αποπληρωμής των χρεών τους και οι δυσκολίες από την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού πλαισίου. Με πρόταση διαγραφής μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα και από την πανδημία.
  • Το σχέδιο διαχείρισης του Ταμείου Ανάκαμψης που δεν έχει αποκεντρωτικό χαρακτήρα και θα ωφεληθούν οι λίγοι και εκλεκτοί, ενώ θα έπρεπε να μετατραπεί σε ευκαιρία για όλους.
  • Οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην υλοποίηση όλων των μεγάλων δημόσιων έργων, το τραίνο στο λιμάνι και η επέκτασή του στον Πύργο, ο δρόμος  Πατρών – Πύργου – Τσακώνας, τα δίκτυα του φυσικού  αέριου, οι αναπλάσεις στους εργοστασιακούς χώρους του Λαδόπουλου και στην πόλη για να τονωθεί η αγορά και να βελτιωθεί το αναπτυξιακό περιβάλλον, καθώς και η επανίδρυση της Νομικής σχολής.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στον κόσμο του επιχειρείν και θα διεκδικεί με συνέπεια, περισσότερους πόρους, καλύτερη διαχείριση των πόρων, ολοκλήρωση των έργων και νέες θεσμικές αλλαγές για την οικονομική  αναγέννηση της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο δρόμος των διεκδικήσεων είναι μπροστά μας.