Ακαρνανικά Νέα

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να «τρέξει» το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με voucher 1.000 ευρώ. Ειδικότερα, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε νέο πρόγραμμα επανακατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που δίνει voucher έως και 1.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά τους εργαζόμενους άνω των 18 ετών, που απασχολούνται σε όλους τους κλάδους, ενώ η εκπαίδευση δίνει έμφαση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Πιο αναλυτικά,

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • 50-250 ώρες κατάρτιση σε ψηφιακές & «πράσινες δεξιότητεs» υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας
  • Εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.000 ευρώ
  • Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες

Αξίζει να σημειωθεί πως η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% των συνολικών ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για να πάρετε μέρος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με πάροχους κατάρτισης (ΚΕΚ) και να δηλώσετε ενδιαφέρον για εγγραφή στο πρόγραμμα. Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με εποχική απασχόληση, ισχύει ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα.

Τα 3 κριτήρια για τα voucher

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλύπτουν τις εξής τρεις βασικές προϋποθέσεις:

  • Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
  • Hλικία άνω των 18 ετών
  • Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως αν η σύμβαση τους είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Προσοχή: Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού και όταν κάνουν την αίτηση αλλά και όταν εισέρχονται στο πρόγραμμα.

newsbeast.