Ακαρνανικά Νέα

Ενημερωθήκαμε πριν λίγες ημέρες από site της Πρέβεζας πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Πρέβεζας να απαλλαγούν από το να πληρώνουν διόδια στην υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου.

«Μετά την Εγνατία ξεκινά η διαδικασία και για τα διόδια του Ακτίου» ήταν ο τίτλος του άρθρου στο οποίο υπογραμμίζονταν τα εξής:  

«Έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία, όπως για τα διόδια της Εγνατίας, και για τα διόδια στην υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου, για την απαλλαγή καταβολής διοδίων κατοίκων και επαγγελματιών της Πρέβεζας.

Αυτό έκανε γνωστό την Πέμπτη 2 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης.

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα διόδια της Εγνατίας Οδού: ‘Είναι μια σπουδαία απόφαση, καθώς έκανε δεκτά στο σύνολό τους τα αιτήματά μας, που αφορούσαν και την Περιφέρεια και Επιχειρήσεις.  Ήταν πέντε οι προσφυγές που ενσωματώθηκαν σε μία. Ο βασικός λόγος που επικαλεστήκαμε είναι η έλλειψη δευτερεύοντος δικτύου. Εκεί στηρίχτηκε η απόφαση και αυτό θα ισχύει και με τον ιδιώτη που θα αναλάβει τη διαχείριση του οδικού άξονα. Είναι μια μεγάλη απόφαση, αλλά χρειάζεται ακόμη μεγάλος αγώνας’ πρόσθεσε.»

Και τώρα ερχόμαστε εμείς να ρωτήσουμε: Τα διόδια της υποθαλάσσιας σήραγγας του Ακτίου αν δεν κάνουμε λάθους βρίσκονται στη γεωγραφική ενότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ποιο συγκεκριμένα εντός των ορίων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Οπότε αναρωτιόμαστε γιατί, αν τελικά ισχύσει, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Πρέβεζας να μην πληρώνουν το αντίτιμο και οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να το πληρώνουν; Δεν είναι λίγο αθέμιτο αυτό;;;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θα πρέπει αν οι κάτοικοι της Πρέβεζας και οι επαγγελματίες δεν πληρώνουν το ίδιο να ισχύσει και για τους κατοίκους και επαγγελματίες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που εργάζονται στην Πρέβεζα και επισκέπτονται την Πρέβεζα για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Φυσικά δεν ξέρουμε αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο, εμείς το θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο εώς και απίθανο, αλλά αν τελικά γίνει θα πρέπει να γίνει τόσο για την Πρέβεζα όσο και για την Βόνιτσα…

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου της εφημερίδας “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ”.