Ακαρνανικά Νέα

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου το τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2024 με τη συζήτηση όμως, να δίνει κάποιες ενδιαφέρουσες ειδήσεις που αφορούν και στην Ήπειρο, αλλά και στη Λευκάδα.

Το νησί του Ιονίου βρέθηκε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου διά της τεθλασμένης, καθώς ζητήθηκε ενημέρωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση για το ενδεχόμενο απένταξης του έργου αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης για τις πόλεις της Άρτας, της Πρέβεζας και της Λευκάδας, που υδρεύονται από τις πηγές Αγίου Γεωργίου, με τον Αλ. Καχριμάνη να κάνει γνωστό πως η απένταξη μάλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αυτό, εξήγησε, φάνηκε όταν η Περιφέρεια Ηπείρου ενημέρωσε το υπουργείο, ότι εκτελεί δικό της έργο στα όρια του νέου, και ότι προχωρά στην αντικατάσταση των τμημάτων του εν λόγω αγωγού, επομένως θα έπρεπε το υπ. Υποδομών να αλλάξει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, κάτι που εν τέλει δεν έγινε για να διαπιστωθεί ότι η πρόταση με τα συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι επιλέξιμα.

Αυτή βέβαια είναι η μία σκοπιά, γιατί η δεύτερη που είναι και η πιθανότερη έχει να κάνει με το επίπεδο ωριμότητας του εν λόγω έργου σε συνδυασμό με τις ανάγκες που προέκυψαν στη Θεσσαλία και οι οποίες οδηγούν σε ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

epirusonline.gr