Ακαρνανικά Νέα

Μέσα στον πόνο τους, επέδειξαν μεγαλείο ψυχής και πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του ανθρώπου τους που έφυγε από τη ζωή.

Πρόκειται για την οικογένεια του 62χρονου από την Πρέβεζα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι έπειτα από πτώση από δέντρο και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Άρτας στην ΜΕΘ.

Η οικογένεια ενημερώθηκε πως ο άνθρωπος τους είναι κλινικά νεκρός και μέσα στον πόνο πήραν την απόφαση να χαρίσουν την ζωή σε άλλους συνανθρώπους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα ξημερώματα του Σαββάτου 28/1 ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των νεφρών και του ήπατος από δύο ομάδες χειρουργών, από την Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα.

Οι Έλληνες γιατροί ολοκλήρωσαν την λήψη των οργάνων και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το ήπαρ μεταφέρθηκε άμεσα στο Άκτιο όπου το αεροπλάνο με Ιταλούς γιατρούς παρέλαβε το μόσχευμα για το κέντρο μεταμοσχεύσεων της Ιταλία.

Οι δύο νεφροί θα παραμείνουν στην Ελλάδα και της επόμενες ώρες οι γιατροί θα προχωρήσουν στην μεταμόσχευση σε ανθρώπους που για χρόνια περίμεναν στη αναμονή για την εύρεση συμβατού μοσχεύματος.

prevezanews.gr