Ακαρνανικά Νέα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” ξεκίνησε την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις τρείς περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας  με σκοπό να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων για την ασφαλή μετακίνηση και να οικοδομηθεί μια κουλτούρα Οδικής Ασφάλειας στους ελληνικούς δρόμους.

Τα προγράμματα τα οποία είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), υλοποιούνται σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά και νηπιαγωγεία) της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

O  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας ,  Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει:«Η οδική ασφάλεια και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί θέμα μείζονος σημασία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για το λόγο αυτό, με ιδιαίτερη χαρά συνεργαζόμαστε με Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα έχουν παιδευτικό χαρακτήρα. Πρόθεσή μας είναι οι μικροί μαθητές να αποκτήσουν την ανάλογη κυκλοφοριακή παιδεία ώστε σαν πεζοί αλλά και στη συνέχεια σαν οδηγοί να δείξουν την ανάλογη υπευθυνότητα σε συνεργασία πάντα με το σχολείο τους και την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και με την οικογένειά τους. Από την παιδική ηλικία πρέπει να μπουν τα ανάλογα θεμέλια προκειμένου να ανατραπούν σταδιακά τα τραγικά νούμερα των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα σε παιδιά και νέους ηλικίας 5-29 ετών που εμφανίζονται στη χώρα μας.»