Ακαρνανικά Νέα

Νέες αναφορές στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών με φόντο και την χθεσινή ψήφιση από την Oλομέλεια της Βουλής αλλά και προαναγγελία παρεμβάσεων στο Μάτι με αφορμή τη σημερινή θλιβερή επέτειο της εθνικής τραγωδίας περιλάμβανε ο διάλογος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της διάταξης της υποχρεωτικότητας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ακολούθησε όλες τις συστάσεις της Επιτροπής Βιοηθικής

«Εύχομαι να μην χρειαστεί να την εφαρμόσουμε στην πράξη και όλοι οι υγειονομικοί, εκτός από αυτούς που έχουν πολύ σοβαρό ιατρικό λόγο πιστοποιημένο, να σπεύσουν να εμβολιαστούν», είπε ο πρωθυπουργός επανεκπέμποντας το μήνυμα που έστειλε και από τη Χαλκίδα την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη στην εκστρατεία πειθούς θα πρέπει να μπουν: «και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να πάμε πόρτα-πόρτα να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα. Σήμερα, έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα και στους οικογενειακούς γιατρούς αλλά και στους φαρμακοποιούς, προκειμένου κι αυτοί να κλείνουν ραντεβού και να πείθουν με τον τρόπο τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα».

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός έκανε επίκληση, ως προς το θέμα των εμβολιασμών έναντι της Covid 19, στο άρθρο 25 παρ. 4 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει σχετικά:

«Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης».

Στην αντιφώνησή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι: «Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει σε κανένα το δικαίωμα, στα πλαίσιο της δικής του ελευθερίας, να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων του. Γιατί τα δικαιώματα που μας αναγνωρίζει το Σύνταγμα δεν τα αναγνωρίζει μόνο επειδή είμαστε ατομικά φορείς της ανθρώπινης αξίας, το οποίο φυσικά ισχύει,αλλά μας τα αναγνωρίζει και γιατί είμαστε μέρος του κοινωνικού συνόλου. Και ως μέρος του κοινωνικού συνόλου, ακριβώς επειδή έχουμε την υποχρέωση αλληλεγγύης, να φροντίζουμε δηλαδή τη δημόσια υγεία αλλά και τη ζωή των συνανθρώπων μας, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε και περιορισμούς στα δικά μας δικαιώματα».

Cnn.gr