Ακαρνανικά Νέα

Στο φετινό Περιφερειακό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο ΝΟ Μεσολογγίου, οι αθλητές του ΝΑΟΒ έκαναν το καλύτερο δώρο στον προπονητή τους Λεωνίδα (Leo) Κλαρκ Λενς, καθώς την ημέρα των γενεθλίων του απέσπασαν μετάλλια και διακρίσεις πέρα από κάθε προσδοκία, στο σημαντικότερο αγώνα της Περιφέρειας για τη σεζόν που διανύουμε.

Σε έναν αγώνα που συμμετείχαν συνολικά 78 αθλητές, ο στόλος του ΝΑΟΒ κυριάρχησε στον θαλάσσιο στίβο, κατακτώντας 7 πρώτες θέσεις στα Optimist, 2 πρώτες στα Ilca4, 11 κύπελλα και πρωτιές σε όλες τις κατηγορίες!!! Ήταν η καλύτερη μέχρι σήμερα εμφάνιση του ΝΑΟΒ σε αγώνα της Περιφέρεια μας, η οποία πιστοποιεί το παρόν και μέλλον του Ναυταθλητικού και βάζει υποθήκη για ανώτερες διακρίσεις.

Στον αγώνα συμμετείχαν οι 10 ενεργοί όμιλοι της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας κ’ Ιονίων Νήσων (ΝΑΟ Κέρκυρας, ΙΟ Κέρκυρας, ΝΟ Βορ. Ιονίου, ΝΟ Παξών, ΙΟ Ιωαννίνων, ΝΙΟ Πρέβεζας, ΝΟ Λευκάδας, ΝΟ Κεφ/νίας-Ιθάκης, ΝΟ Μεσσολογγίου και φυσικά ΝΟ Βόνιτσας) με 59 αθλητές κατηγορίας Optimist και 19 αθλητές κατηγορίας Ilca 4.
Από τον αγώνα αυτό θα προκύψουν οι θέσεις της Περιφέρειας μας για τον αγώνα Πρόκρισης Εθνικών Ομάδων optimist και ilca 4, όπου αναμένεται ο ΝΑΟΒ να συμμετέχει με 8 ή 9(!) optimist και 3 Ilca4.

Η τελική κατάταξη των αθλητών μας στον αγώνα ήταν:
Νικόλας Παππάς – 1ος Γενική Κατάταξη –(1ος αγόρι U13)
Γιώργος Μπαλάσκας- 2ος Γενική
Δημήτρης Ζαχαράκης – 3ος Γενική
Γιάννης Χαμζάς- 4ος Γενική
Δημοσθένης Πανταζόπουλος- 5ος Γενική
Έκτορας Σεικάτι- 6ος Γενική
Μυρτώ Πανταζοπούλου- 7η Γενική (1η κορίτσια)
Γιώργος Δημάκας- 9ος Γενική
Στάθης Τζεφριός- 13ος Γενική (2ος αγόρι U13)
Ραφαήλ Κούρτης – 16ος Γενική
Ιοκάστη Παππά – 28η Γενική – (1η κορίτσι U13)
Ζαρκαδούλα Ιωάννα- 33η Γενική –(2ο κορίτσι U13)
Μπουρδάρας Αντώνης- 43η Γενική

Παπαθανασίου Γεώργιος- 48ος Γενική

Γκατζίνη Μελίνα- 1η Γενική
Τζεφριός Γιάννης- 2η Γενική (1ος αγόρια)
Τσινιά Μαρκέλλα- 5η Γενική(2η κορίτσια)
Κυρίκου Μαριλού – 11η Γενική

Πριν τον αγώνα προηγήθηκε 3ήμερο προπονητικό camp υπό την αιγίδα της ΕΙΟ, με την συμμετοχή των ομοσπονδιακών προπονητών κκ. Μπουντούρη, Μάλλη και Καλογερή.

Επίσης, στον αγώνα παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κα. Ν. Αναστασίου συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΙΟ, με τα οποία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των Ομίλων της περιφέρειας Δ.Ε. κ’ Ι.Ν.