Ακαρνανικά Νέα

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με το άνοιγμα των Mall, να έχει πέσει στο τραπέζι. Πιθανό και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click inside και στη Θεσσαλονίκη ενόψει του Πάσχα.

Το άνοιγμα των Mall θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης της Επιτροπής των ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα, Παρασκευή.

Παράλληλα, θα εξεταστεί η προοπτική λειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη πέραν του click away, καθώς και το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής.

Ακόμη, θα εξεταστεί το ραντεβού click inside, για το αν θα αποσυρθεί δηλαδή το μέτρο ή αν θα διατηρηθεί για τη Μεγάλη Εβδομάδα για να μην υπάρξει επιπρόσθετος συνωστισμός.

Η πρόθεση του υπουργείου για τα Mall είναι διατυπωμένη πολλάκις από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε χθες μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση.

Σημειώνεται πως χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να ανοίξει το λιανεμπόριο στην πόλη και με click inside λόγω Πάσχα. Ο κ. Ζέρβας κατέθεσε το αίτημα στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο δημαρχείο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, ενώ παράλληλα έστειλε επιστολή για το ίδιο θέμα προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι είπαν “όχι” στο να ανοίξουν τα mall, τα φροντιστήρια και τα κέντρα αισθητικής. Την Τετάρτη (21/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσημα ότι η εστίαση ανοίγει τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, ενώ από το άνοιγμα της εστίασης και μετά αναμένεται να καταργηθεί και το SMS για τις μετακινήσεις, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να μετατίθεται για μετά τις 23.00 το βράδυ.

News247