Ακαρνανικά Νέα

Τον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία και πιο συγκεκριμένα το κομμάτι της παράκαμψης της Αμφιλοχίας, επισκέφτηκε την Τετάρτη 19 Μαϊου ο Υπουργός Υποδομών Κωστας Καραμανλής μαζί με τον Υφυπουργό του Γιώργο Καραγιάννη, ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του στα μεγάλα οδικά έργα που γίνονται στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του έργου για την πορεία των εργασιών « ενός πολύπαθου και μπλοκαρισμένου έργου, το οποίο πραγματικά κινδύνεψε να μην γίνει», όπως χαρακτηρίστηκα τόνισε.

 «Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, ότι το έργο προχωράει, μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα. Επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να σας πούμε, ότι το έργο αυτό, τα πρώτα 17 από τα 32 χιλιόμετρα, θα παραδοθούν μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι. δηλαδή μέσα στο επόμενο τρίμηνο, και το έργο, θα προχωρήσει κανονικά και θα παραδοθεί όπως πρέπει, στο τέλος του 2023», τόνισε ο κ Καραμανλής ο οποίος στην συνέχεια επισήμανε πως το έργο Άκτιο-Αμβρακία, δεν είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, καθώς σε εξέλιξη υπάρχουν και άλλα έργα, τα οποία αναβαθμίζουν γενικότερα όλη η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, έργα τα οποία θα προσδώσουν πολύ μεγάλη σημασία στον τόπο.

« Επομένως συνεχίζουμε με λίγα λόγια και με γοργά βήματα, να ολοκληρώσουμε ένα σχεδιασμό, που βγάζει μία περιοχή πραγματικά από την απομόνωση», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε: «Ανακοινώνουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα έχουμε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και ενημερώνουμε πάντα τους πολίτες της περιοχής για την εξέλιξη των έργων».

Ο Παναγιώτης Γαρδελίνος, γενικός διευθυντής Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης Μυτιληναίος, ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αμέριστη υποστήριξή , ενώ επεσήμανε ότι η παράκαμψη Αμφιλοχίας είναι το πρώτο μέρος του έργου που θα παραδοθεί σύντομα , παρατηρώντας ότι η εξέλιξη των εργασιών του έγινε μέσα στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας και αγοράς, λόγω πολέμου.

Στην συνέχεια ο Υπουργός μαζί με τον Υφυπουργό επισκέφτηκαν τον οδικό άξονα Άκτιο – Λευκάδα – Βόνιτσα όπου και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους της εταιρίας για την εξέλιξη των εργασιών .

«Άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο ενισχύει σημαντικά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η δημιουργία του οδικού άξονα Άκτιο – Λευκάδα – Βόνιτσα. Ένα έργο 20 χιλιομέτρων το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και εκτελείται από το Υπουργείο. Ένα έργο το οποίο επίσης βρήκαμε με αρκετά προβλήματα και με μελέτες τρομερά προβληματικές. Ένα έργο που προχωράει όμως με πολύ μεγάλη ταχύτητα έτσι ώστε μέσα στο 2023 να μπορεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία. Και από ότι ενημερωθήκαμε εδώ τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα θα παραδοθούν πιο σύντομα από την συμβατική υποχρέωση», τόνισε ο υπουργός για να καταλήξει:

«Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι αυτά τα έργα πέρα από την διάσταση της περιφερειακής ανάπτυξης που έχουνε, έχουνε και πολύ μεγάλη σημασία για την οδική ασφάλεια. Και το Άκτιο – Αμβρακία και αυτό το έργο είναι στην ουσία έργα που σώζουνε ζωές. Όλα αυτά τα έργα τα οποία σήμερα είχαμε την μεγάλη χαρά να έρθουμε και να τα επισκεφτούμε και να δούμε πραγματικά την πρόοδο των εργασιών, είναι έργα εξαιρετικά σημαντικά για μια περιοχή που έχει πολύ μεγάλες προοπτικές, για μία περιοχή που μπορεί να πρωταγωνιστήσει αλλά είχε μείνει πίσω σε βασικές υποδομές και αυτές τις υποδομές όχι απλά της δρομολογούμε, αλλά της υλοποιούμε και επιτέλους τις ολοκληρώνουμε».

Ο Υπουργός επισκέφτηκε το σημείο που αφορά την σύνδεση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία με τον δρόμο Άκτιο – Λευκάδα – Βόνιτσα. Το σημείο, για όσους δεν γνωρίζουν είναι στην έξοδο από τον Άκτιο – Αμβρακία προς Άγιο Νικόλαο και Λευκάδα και τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα που θα παραδοθούν αφορούν αυτό το κομμάτι.