Ακαρνανικά Νέα

Την απόγνωσή του εκφράζει με επιστολή που έστειλε στο site μας κάτοικος του Δρυμού ο οποίος διαμαρτύρεται για κακοτεχνίες σε ότι αφορά το έργο που γίνεται και αφορά τον οδικό άξονα Άκτιο Αμβρακία.

Όπως υποστηρίζει ο κύριος Γαλιάτσος, η κατασκευάστρια εταιρία έχει κατασκευάσει δίπλα στο σπίτι του αγωγό συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων ο οποίος δεν πληροί σε καμία περίπτωση τους κανόνες ασφαλείας καθώς όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες εκτός του ότι είναι ανοικτός από επάνω τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί γύρω του δεν προσφέρουν και τόσο μεγάλη ασφάλεια.

Πέρα από την ασφάλεια βεβαίως υπάρχει και το ζήτημα της μόλυνσης καθώς όσο να ναι εκεί θα συγκεντρώνονται αρκετά σκουπίδια που θα φέρνει το ποτάμι.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Αγαπητοί φίλοι .  Είμαι κάτοικος Δρυμού Αιτωλοακαρνανίας και θα επιθυμούσα να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω: 

Το σπίτι μου βρίσκεται στην είσοδο του χωριού , δεξιά  ερχόμενοι από Αθήνα (στην μεριά του νεκροταφείου ). Κοντά στο σπίτι μου γίνονται έργα για την κατασκευή της Αμβρακίας  Οδού (τμήμα Αμφιλοχία – Βόνιτσα).

Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια εταιρεία κατασκεύασε ένα αγωγό συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων , ο οποίος περνά πολύ κοντά στο σπίτι (σε απόσταση κάτω των 2 μέτρων).

Ο αγωγός αυτός στο τελικό του τμήμα, αυτό που περνά κοντά στο σπίτι, είναι ανοικτός και έχει φτιαχτεί μια μικρή γέφυρα που μας επιτρέπει την πρόσβαση στο οικόπεδο. Η γέφυρα χωρά μόλις ένα επιβατικό αυτοκίνητο.

Πέρα από αυτό, ο αγωγός είναι ανοικτός σε όλο το μήκος του, αποτελώντας έτσι κίνδυνο για την ασφάλεια των μελών της  οικογένειάς μας , αλλά και των περιοίκων.  Υπάρχει ένα κάγκελο προστασίας που προσφέρει μια  – κατά την γνώμη μου – αστεία ασφάλεια. Επίσης, λίγα μέτρα από το σπίτι θα είναι η απόληξη του αγωγού στα χωράφια.

Ο ανοικτός αγωγός σε τόσο κοντινή απόσταση από το σπίτι είναι εστία μόλυνσης (θα συγκεντρώνονται όλα τα απορρίμματα που θα μεταφέρονται, σε περίπτωση υπερχείλισης) θα υπάρξει κίνδυνος για το ίδιο το σπίτι και για όσους βρίσκονται σε αυτό και τέλος από μόνο του έργο αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλειά μας’ Σημειώστε ότι λίγα μέτρα πιο πάνω ο αγωγός είναι σκεπαστός.

Από το εργοτάξιο, μας είπαν ότι αυτό είναι το έργο και δεν αλλάζει, και επίσης ότι η εκροή των νερών θα γίνεται λίγα μόλις ,μέτρα από το σημερινό τέλος του αγωγού. Ακόμη μια εστία μόλυνσης.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε φωτογραφίες του αγωγού

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

Με εκτίμηση

Κουτρούμπα Ιωάννα – Γαλιάτσος Νικόλαος”