Ακαρνανικά Νέα

Με μόλις 10 ομάδες θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Σε ένα πρωτάθλημα που τα προηγούμενα χρόνια, σε αντίθεση με πέρυσι που αγωνίστηκαν 12 ομάδες, αγωνίζονταν το λιγότερο 14 σωματεία, φέτος και λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 10 ομάδες.

Ανάμεσα σε αυτές και δύο ομάδες του Δήμου μας, ο ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ και ο ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ καθώς ο ΠΑΣ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ που είχε εξασφαλίσει την άνοδο του τελικά θα αγωνιστεί στην Β κατηγορία.

Στην Α κατηγορία επίσης θα συμμετάσχουν οι ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ, ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ και ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ.

Την Παρασκευη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας καθώς και της Α’ Φασης του Κυπέλλου.

Στην κληρωτιδα για το Κύπελλο εκτός των ομάδων της Α’ Κατηγορίας θα μπουν και πεντε ομάδες της Β’ κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα οι ΠΑΣ ΘΥΕΛΛΑ 2015, ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ, ΝΕΟΙ ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΥ, ΠΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ 2004 και ΠΕΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ.

Από αυτές τις 15 ομάδες μία θα περάσει χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση ενώ στην Β φάση θα συμμετάσχουν και οι δύο ομάδες της Γ Εθνικής, ΤΗΛΥΚΡΆΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ.