Ακαρνανικά Νέα

Εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιεία το έργο με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΥΡΤΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ», προϋπολογισμού 710.000 ευρώ.

Επισης, πριν από λίγες ημέρες ορίστηκε και ο ανάδοχος του έργου. Πρόκειται για την εταιρία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ.

Στο έργο περιλαμβάνονται μια σειρά ζωτικές περιβαλλοντικού-αλιευτικού χαρακτήρα αλλά και παρεμβάσεις λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης των αλιευτικών υποδομών που βρίσκονται στην χερσαία έκταση στην παρακείμενη του κάστρου περιοχή.

Στην μελέτη περιλαμβάνεται η κατασκευή ξύλινων γεφυρών στην περιοχή της Χώρας, δημιουργία ξύλινων μονοπατιών καθώς και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις που θα κάνουν ακόμη πιο όμορφη την περιοχή της Χώρας.

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας πέτυχε την ένταξη του έργου αυτού σε αντίθεση με πολύ ισχυρότερους Δημοσίους Φορείς οι προτάσεις των οποίων αναμένουν την επόμενη προγραμματική Περίοδο .

Με την επιμονή μας και την αδιάλειπτη εργασία μας καταφέρνουμε και παίρνουμε έργα για τον τόπο μας, έργα πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να εντάσσουμε τον Δήμο μας σε προγράμματα και να παίρνουμε νέα έργα που θα φέρουν την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών και την ανάπτυξη.

Δύναμη Πολιτών. Με επιμονή και έργο συνεχίζουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας.