Ακαρνανικά Νέα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και Στ τάξεων του ΔΣ Δρυμού συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning με τίτλο Our Green Podcast. Το πρόγραμμα ήταν εναρμονισμένο με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και συγκεκριμένα με το στόχο 13 – Δράση για το κλίμα.  Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές μας να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, να αναλύσουν τα αίτια των περιβαλλοντικών προβλημάτων και να προτείνουν λύσεις ώστε να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για όλους στον πλανήτη μας. Το πρόγραμμα  περιείχε τα κεφάλαια: Save the water, Save the forest, Reduce Reuse Recycle,Stop air pollution, Save the animals, General environmental tips.Επιπλέον οι μαθητές/-τριες μας, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με παιδιά από Ελλάδα και εξωτερικό να ανταλλάξουν γνώσεις, να μοιραστούν εμπειρίες και να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρήχθησαν συνεργατικές παρουσιάσεις, κείμενα και παραμύθια καθώς και Podcast  με θέμα το περιβάλλον στη δημοφιλή πλατφόρμα Spotify.Οι συνεργάτες μας : 2ο ΔΣ Μεσολογγιου, 2ο ΔΣ Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκη, ΔΣ Jicin Τσεχίας, Ziwiec Πολωνίας, Erenköy Zeki Altındağ Secondary School Ικόνιο  Τουρκίας,  Orhangazi Secondary School  Άγκυρα Τουρκίας.

Σύνδεσμος παρουσίαση από το κανάλι μας στο youtube

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Γαρίδα, εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας.Φέτος εργάζεται στα δημοτικά σχολεία Βόνιτσας και Δρυμού, ενώ έχει εργαστεί σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής και τα προηγούμενα χρόνια .Είναι μέλος  ΔΣ του ΣΕΠΕ Δασκάλων –Νηπιαγωγών Βόνιτσας και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην οργάνωση και σχεδίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων e-twinning με μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.