Ακαρνανικά Νέα

Με την παρούσα θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και μέσω αυτού όλους τους φίλους συνδημότες και μη, για τις ευχές τους και την αγάπη τους, κάτι που ειλικρινά δεν το περίμενα καθόσον δεν έχω κάνει ούτε πετύχει τόσα πολλά που γράφονται, παρά μόνο ότι έχουν κάνει τόσοι πατριώτες μέχρι σήμερα (μπορεί και λιγότερα).

Επιπλέον θέλω να σάς ευχαριστήσω για την προτροπή να ασχοληθώ επιπλέον με τα κοινά τού Δήμου μας, πρόταση που με τιμά ιδιαιτέρως και η οποία εκτός από τη σημερινή Δημοτική αρχή, μού έγινε και από δύο ακόμα υποψηφίους Δημάρχους (και προσωπικά και μέσω συνεργατών τους).

Τις παραπάνω προτάσεις αρνήθηκα ευγενικά, πρώτον γιατί έγιναν ενώ ήμουν Αξιωματικός τού ΣΞ εν ενεργεία και δεν μπορούσα να ανταποκριθώ και δεύτερον και κυριότερο επειδή έχω τη γνώμη ότι ως τοπικοί “άρχοντες” κι ως εκ τούτου διαχειριστές τών προβλημάτων τού τόπου μας, θα πρέπει πρωτίστως να εκλέγονται άτομα που διαμένουν μόνιμα στις πόλεις και τα χωριά τού Δήμου και, τόσο να γνωρίζουν από κοντά όλα τα προβλήματά του, όσο και να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα και αποτελεσματικά στην επίλυση αυτών.
Φρονώ ότι όσοι διαμένουμε μακριά απ’ τον τόπο μας (Αθήνα Θεσσαλονίκη Γιάννενα Τρίκαλα κλπ) δεν θα πρέπει να ερχόμαστε μια φορά στα τέσσερα χρόνια και με δυο κεράσματα ή δυο καλές κουβέντες να προσπαθούμε να υφαρπάξουμε τις ψήφους τών χωριανών μας καίτοι μερικοί δεν έχουμε έρθει ποτέ στα χωριά ή δεν έχουμε καν μια ιδιοκτησία.
Μπορούμε να προσφέρουμε πολλά αν θέλουμε απ’ τις θέσεις και τις πόλεις που βρισκόμαστε και με πολλούς τρόπους.
Ο Δήμος και η Κοινότητα νομίζω ότι δεν διοικούνται ούτε με το κινητό, ούτε με το λάπτοπ, ούτε απ’ την ασφάλεια τής εργασίας μας και τού σπιτιού μας στην πόλη!!!
Τα προβλήματα χρειάζονται ΆΜΕΣΗ αντιμετώπιση και προσωπική παρέμβαση, τόσο στην επίλυση όσο και στην πρόληψη αυτών!!!
Τρανή απόδειξη ο πρόεδρος τής Κομπωτής, ο οποίος όταν για προσωπικούς λόγους κλήθηκε να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του και να αναλάβει την προεδρεία τού χωριού μας, παράτησε το σπίτι του και τη δουλειά του στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο χωριό του κι ασχολείται προσωπικά και επι καθημερινής βάσεως με τα θέματα τού χωριού.
Και γι αυτό έχουμε κι αυτά τα θεάρεστα αποτελέσματα.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια και άμισθη υπηρεσία μπορώ να προσφέρω στον τόπο μας και στην όποια Δημοτική Αρχή, αλλά χωρίς καμία υποψηφιότητα μέχρι στιγμής και μέχρι να εγκατασταθώ μόνιμα εκεί.

Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους σας κι εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ σε όποιους ο λαός κρίνει ως καλύτερους και ικανότερους.

Με ειλικρινή τιμή και εκτίμηση

  Κώστας Καραμπούλης