Ακαρνανικά Νέα

Ο 30χρονος Αλβανός εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών – Στο αστυνομικό τμήμα Αιδηψού πέρασε το βράδυ του – Έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν για εξηγήσεις και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του

Στο αστυνομικό τμήμα Αιδηψού πέρασε το βράδυ του, ο 30χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθη χθες το απόγευμα μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από το βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram την στιγμή που φαίνεται να κλωτσάει γάτα σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και εκείνη να καταλήγει στη θαλασσα.

Όσο κι αν προσπάθησε ο νεαρός άνδρας να πείσει τους αστυνομικούς πως όλα οφείλονται σε μια παρεξήγηση και πως στόχος του δεν ήταν η κακοποίηση αλλά το παιχνίδι με τις γάτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παίζαμε με τις γάτες, όπως παίζουν όλοι» δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να κρατηθεί και να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία.

Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν για εξηγήσεις και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του, τα οποία στο βίντεο ακούγονται να ξεσπούν σε γέλια καθ’ όλη τη διάρκεια που ο συλληφθείς κακομεταχειρίζεται τα δυο γατιά, με το ένα να καταλήγει στη θάλασσα και το άλλο να γλιτώνει την τελευταία στιγμή. Στόχος είναι ο εντοπισμός του ατόμου που τράβηξε το βίντεο και που πρώτος το ανάρτησε σαν story στο Instagram.

Ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει όχι μόνο χρηματικό πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Όπως έγινε γνωστό ο νεαρός άνδρας σε πρώτη φάση ταυτοποιήθηκε από τα έντονα τατουάζ που φέρει στο δεξί του πόδι, με αποτέλεσμα να βρεθεί και να συλληφθεί μέσα σε λίγες ώρες μετά και την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα.

Κατά την μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα της Ιστιαίας οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως είχαν μπροστά τους, εκτός από το άτομο που κλώτσησε το ανυπεράσπιστο αδέσποτο, αλλά και έναν παλιό γνώριμο εμπλεκόμενο σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Πρώτο Θέμα.