Ακαρνανικά Νέα

Συνάντηση στο ΔΕΔΔΗΕ Αγρινίου για ζητήματα του τομέα ενέργειας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το νέο διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Αγρινίου κ. Λαζαρίδη, συζητήθηκαν τα ζητήματα των υποδομών του δικτύου, κυρίως αυτών της μεσαίας τάσης, για την Αιτωλοακαρνανία, καθώς και η λειτουργία των υπηρεσιών προς καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, μεγάλη έμφαση δόθηκε για την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών λόγω της ιδιαίτερης ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής ενώ ο κ. Δημητρογιάννης ανέλυσε και τις επιπτώσεις που αναμένεται να επέλθουν στις υποδομές λόγω της κλιματικής αλλαγής, βάσει και των δεδομένων του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής.

Επίσης, έγινε μια σημαντική προεργασία για το νέο πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού που σχεδιάζει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαζαρίδης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντηση καθώς και για την ουσιαστική και αναλυτική συζήτηση για όλα τα θέματα.

Ο τομέας της Ενέργειας και η διαχείρισή του απαιτεί τη συνδρομή και διαλειτουργικότητα πολλών φορέων και θεσμών. Η αντιμετώπιση προβλημάτων και η εξεύρεση λύσεων, ιδίως στην παρούσα περίοδο με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος για πολίτες και επαγγελματίες, χρήζει άμεσων ενεργειών από όλους. Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια ετοιμάζουμε δράσεις για ελάφρυνση των ενεργειακών βαρών, όπως την υλοποίηση του καινοτόμου project των Ενεργειακών Κοινοτήτων”, ανέφερε ο κ. Δημητρογιάννης.