Ακαρνανικά Νέα

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν οι πύλες της πλατφόρμας Power Pass για την υποβολή των αιτήσεων.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή έως 600 ευρώ στα νοικοκυριά για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν οι πύλες της πλατφόρμας Power Pass για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους της επιδότησης.

Η αποζημίωση καλύπτει το 60% της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότηση και των εκπτώσεων από τους παρόχους. Αφορά την κύρια κατοικία και τη φοιτητική στέγη.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου 2022 και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των στοιχείων  ώστε εντός του Ιουλίου οι δικαιούχοι να δουν στον τραπεζικό λογαριασμό τους τα ποσά της αποζημίωσης.

Την οικονομική ενίσχυση θα λάβουν όσοι έχουν δηλώσει καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων έως 45.000 ευρώ.

Οι νέοι φορολογούμενοι και οι γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη για να λάβουν την αποζημίωση θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν τη φετινή φορολογική δήλωση πριν την υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

in.gr