Ακαρνανικά Νέα


*Γράφει ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

«Ναυσικάα, τί νύ σ᾽ ὧδε μεθήμονα γείνατο μήτηρ;» λέει η θεά Αθηνά στη Ναυσικά στη ραψωδία ζ’ της Οδύσσειας («Ω Ναυσικά, γιατί τόσο νωθρή να σε γεννήσει η μάνα σου;»). Το έπος δημιουργήθηκε πριν 2.800 χρόνια.
Μήτηρ στα ελληνικά (Mater στα λατινικά και Mother στα αγγλικά), Mata στα ινδικά, Maadar στα περσικά.

H ομοιότητα φανερώνει την πανάρχαια προέλευση της λέξης. Ειπώθηκε πριν οι άνθρωποι νιώσουν ότι ανήκουν σε έθνη και κουλτούρες ή ακολουθήσουν βασιλιάδες και θρησκείες.

Πρωτίστως στη Μητέρα οφείλουμε αυτό που είμαστε. Η Μάνα είναι ο πυρήνας της Οικογένειας. Αυτή είναι ο ζωοδότης του Έθνους.

Την Μάνα και τη Μητρότητα πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα του Έθνους, την υπογεννητικότητα. Υπολογίζεται ότι η Ελλάδα θα έχει λιγότερους από 6 εκατομμύρια Έλληνες το 2100. Το Έθνος σβήνει και δεν το συζητάει κανείς στα μεγάλα κόμματα.

Δεσμεύομαι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να ενισχυθούν οι Νέες και οι Νέοι, να αποκτήσουν ελπίδα, να κάνουν οικογένεια και να απολαύσουν το θαύμα της μητρότητας και πατρότητας για τους ίδιους και το Έθνος.

*Ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος είναι ιατρός-παθολόγος, επίκουρος καθηγητής νοσοκομειακής ιατρικής, αξιωματικός της ΠΑ εα και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
www.leonidaspalaiodimos.gr
@LeonPalaiodimos