Ακαρνανικά Νέα

Οι ετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με το παλάτι του Μπάκιγχαμ να ανακοινώνει χθες τις τελευταίες λεπτομέρειες, τα ονόματα των 30 καλεσμένων που θα παραβρεθούν καθώς και το ότι ο πρίγκιπας Χάρι με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ – τα δύο αδέρφια που πολλοί περιμένουν να δουν μαζί ξανά μετά από έναν χρόνο – δεν θα είναι ο ένας δίπλα στον άλλο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με οδηγίες που είχε δώσει πολύ πριν από τον θάνατό του ο πρίγκιπας Φίλιππος, η κηδεία θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνδσορ, θα είναι μια ήσυχη τελετή. Θα υπάρξει φυσικά πομπή, καθώς η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μεταφερθεί με ένα κατά παραγγελία Land Rover, που έχει τροποποιηθεί ώστε να είναι ανοικτό το πίσω μέρος. Ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε 16 χρόνια δουλεύοντας επάνω στα σχέδια για το Land Rover σε «στρατιωτικό πράσινο» χρώμα, που θα κουβαλούσε το φέρετρό του, σύμφωνα με τη «Mirror». Θα ακολουθήσει χαιρετισμός με πυρά και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή της ζωής του δούκα του Εδιμβούργου.

Ελληνικό χρώμα στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Επίσης, το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου θα είναι διακοσμημένο με κάτι πολύ ξεχωριστό. Σύμφωνα με το BBC, η προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου θα είναι τοποθετημένη επάνω στο φέρετρο κατά τη διάρκεια της κηδείας του.

Και η σημαία αυτή (με ελληνικό χρώμα) περιλαμβάνει τέσσερα ξεχωριστά τμήματα:

Η αριστερή γωνία – ένα κίτρινο φόντο με κόκκινες καρδιές και μπλε δράκους, που αντιπροσωπεύουν το δανικό οικόσημο

Επάνω δεξιά: ο λευκός σταυρός από την εθνική σημαία της Ελλάδας

Κάτω αριστερή γωνία: ασπρόμαυρες κάθετε λωρίδες που αντιπροσωπεύουν την οικογένεια Μαουντμπάτεν

Κάτω δεξιά: ένα κάστρο που αντιπροσωπεύει το Εδιμβούργο, προς τιμή του τίτλου του, δούκας του Εδιμβούργου, που πήρε μετά τον γάμο του με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ.

Πηγή: iefimerida.gr