Ακαρνανικά Νέα

Το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, μαζί με τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, κ. Θεοφάνη Σιώζο. Στο σημείο έκανε έρευνες γεωτρύπανο για την εξόρυξη δειγμάτων εδάφους προς εξέταση και εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης, η οποία θα συμβάλει στην υλοποίηση του έργου.
Η διεξαγωγή της δωρεάν γεωτεχνικής έρευνας έγινε με πρωτοβουλία του Βουλευτή, σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδας, κ. Νικόλαο Νικολάου και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των «Κτιριακών Υποδομών ΑΕ» κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, με τον οποίο ο Βουλευτής είχε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε εκτός των άλλων η πορεία του διαγωνισμού και το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του Μεγάρου.
Η Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 και προβλέπει την επιλογή αναδόχου για την μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και τεχνική διαχείριση κτιρίων στέγασης υπηρεσιών 5 Αστυνομικών Διευθύνσεων (Αχαΐας, Καρδίτσας, Ημαθίας, Λευκάδας και Έβρου). Ο προϋπολογισμός για το Αστυνομικό Μέγαρο Λευκάδας είναι περίπου 5.200.000 ευρώ.
Οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2022 να καταθέσουν τις προσφορές τους, ενώ ο προσωρινός ανάδοχος αναμένεται να αναδειχθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Μετά την έγκριση του Αστυνομικού Μεγάρου από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ τον Ιούλιο του 2022, ένα ακόμα ορόσημο στην πορεία αυτού του μεγάλου έργου έρχεται να σφραγίσει την υλοποίησή του: έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια αναμονής, με ιδιαίτερα εντατική προσπάθεια τα τελευταία 3 χρόνια φτάσαμε στην προκήρυξη του διαγωνισμού ο οποίος θα αναδείξει τον ανάδοχο που θα υλοποιήσει το έργο.
Παράλληλα, σημαντικό βήμα σε αυτήν τη διαδικασία είναι η γεωλογική μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη, την οποία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου δωρεάν ένας συμπολίτης μας Λευκαδίτης επιχειρηματίας με αγάπη για τον τόπο του που επιθυμεί να μείνει ανώνυμος.
Οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στο να αποκτήσει το νησί μας ένα νέο, σύγχρονο κτίριο για την Αστυνομία μας και, βεβαίως, για τους πολίτες έχουν μπει στην τελική ευθεία. Στα 3.111,59 τμ του οικοπέδου θα στεγαστεί το Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφάλειας και το Τμήμα Τροχαίας Λευκάδας, ενώ βεβαίως θα δημιουργηθούν υπόγειοι και υπέργειοι κοινόχρηστοι χώροι που θα εξυπηρετούν πλήρως όλες τις ανάγκες, βελτιώνοντας το εργασιακό περιβάλλον για τους Αστυνομικούς μας, αλλά και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες.
Κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε. Εδώ και 3 χρόνια, μαζί με την Κυβέρνηση, αναζητήσαμε και βρήκαμε τον τρόπο να προσφέρουμε στους πολίτες της Λευκάδας μία ακόμη σημαντική δημόσια υποδομή, ένα νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Συνεχίζουμε, διεκδικούμε, δημιουργούμε, χτίζουμε τη Λευκάδα του αύριο».