Ακαρνανικά Νέα

Την απλοποίηση της διαδικασίας κατάθεσης αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες ενόψει της λήξης της προθεσμίας υποβολής στις 31 Μαΐου συζήτησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς σε συνάντησή του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Σκρέκα και τον Υφυπουργό, κ. Γιώργο Αμυρά.
Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι πολλοί πολίτες δεν έχουν προλάβει να συγκεντρώσουν τα έγγραφα για την υποβολή αντίρρησης, αφού για να είναι έγκυρη θα πρέπει να συνοδεύεται από φάκελο με αποδεικτικά στοιχεία, όπως τοπογραφικό, έκθεση φωτοερμηνείας, και άλλα, καθώς βεβαίως και απόδειξη καταβολής του ειδικού τέλους, ζητώντας τη διευκόλυνση των πολιτών μέχρι να λήξει η προθεσμία.
Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός από τη μεριά τους, απέκλεισαν το ενδεχόμενο νέας παράτασης και διαβεβαίωσαν ότι η αίτηση αντίρρησης θα μπορεί για τις επόμενες 5 ημέρες να υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/civilians) συνοδευόμενη μόνο από την οριοθέτηση του γεωτεμαχίου που αφορά, την επίκληση ύπαρξης εννόμου συμφέροντος και την δέσμευση για καταβολή του τέλους.
Παράλληλα, ανέφεραν ότι για όσους δεν προλαβαίνουν να υποβάλλουν αντίρρηση με πλήρη φάκελο, δίνεται η δυνατότητα και πάλι μέχρι τις 31 Μαΐου να καταθέσουν ατελώς ηλεκτρονικά αίτημα διόρθωσης προδήλου σφάλματος στον ίδιο σύνδεσμο, η οποία σε περίπτωση απόρριψης θα διαβιβαστεί στη συνέχεια ως αντίρρηση στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων. Η Επιτροπή θα εξετάσει την αντίρρηση κοινοποιώντας το σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος θα έχει προθεσμία 30 ημερών για την κατάθεση του προβλεπόμενου παραβόλου.
Τέλος, υπάρχει πρόβλεψη που θα επιτρέπει την κατάθεση των συνοδευτικών δικαιολογητικών και αποδεικτικών εγγράφων της αντίρρησης απευθείας στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων κατά την εξέταση της αντίρρησης.