Ακαρνανικά Νέα

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού και την ψηφοφορία για την ανάδειξη των µελών της Πολιτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Συνολικά συμμετείχαν 2.500 σύνεδροι και 6.000 παρατηρητές από όλη την Ελλάδα.
Ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς κατά την παρουσία του στο Συνέδριο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, με πολλά μέλη της Κυβέρνησης, συναδέλφους του Βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη του κόμματος, καθώς και συνέδρους από τη Λευκάδα, ενώ πραγματοποίησε ομιλία στη θεματική ενότητα «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», με αντικείμενο τις επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της διπλωματίας και των διεθνών συμμαχιών.
Πέραν της ομιλίας του, ο Βουλευτής ήταν και Πρόεδρος ενός εκ των Εφορευτικών Επιτροπών.
Σχετικά με την παρουσία του στο 14ο Συνέδριο ο Βουλευτής δήλωσε:
«Στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας φάνηκε ξεκάθαρα ότι η μεγάλη λαϊκή παράταξη με τη φιλελεύθερη σκέψη και το κοινωνικό πρόσωπο βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, έχει να προσφέρει λύσεις τόσο από έμπειρα πολιτικά επιτελεία όσο και από τη βάση.
Σε όλες τις δυσκολίες, σε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας, τόσο ως κομματική οργάνωση με ρίζες στην κοινωνία, όσο και ως Κυβέρνηση που αφουγκράζεται τα επίκαιρα προβλήματα, στέκεται στο πλευρό κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.
Και είμαι βέβαιος ότι όπως εμείς, τα μέλη αυτής της ιστορικής παράταξης, έτσι και η πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζουν και, όταν έρθει η ώρα θα ανταμείψουν και πάλι, τη διαχρονική προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και στην πατρίδα, και θα αγκαλιάσουν το όραμά της για μια Ελλάδα σύγχρονη, ανθρώπινη, την Ελλάδα του μέλλοντος και της ευημερίας, την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:
«Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
Φίλες και Φίλοι,
Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών.
Επιλογών που κατέταξαν, διαχρονικά, την πατρίδα μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
Η Ελλάδα ανήκει στο δυτικό σύστημα ασφαλείας, είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και έκανε εγκαίρως αυτές τις επιλογές.
Επιλογές που έχουν την υπογραφή αυτής της παράταξης, η οποία αντιλαμβάνεται τον σημαντικό γεωπολιτικό μας ρόλο, αλλά και συναισθάνεται τον πατριωτικό χαρακτήρα της, που σφυρηλατήθηκε σε κρίσιμες και μεγάλες ιστορικές στιγμές.
Επιλογές που δικαιώθηκαν από τη ζωή και την ιστορία.
Η καταδίκη της ρωσικής εισβολής σε ένα ανεξάρτητο κράτος επιβλήθηκε από την αταλάντευτη προσήλωσή μας στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Άλλωστε, όταν με βάση αυτούς τους κανόνες διεθνούς δικαίου ζητάμε αλληλεγγύη απέναντι σε επιθετικές βλέψεις τρίτων χωρών ενάντια στη χώρα μας και στην Κύπρο μας θα πρέπει να έχουμε δείξει ανάλογη αλληλεγγύη σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, και με την Τουρκία να ξεδιπλώνει μια αναθεωρητική ατζέντα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε σαφή δείγματα του τι σημαίνει ενεργητική εξωτερική πολιτική.
Η πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό να συναντηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον Αμερικανό Πρόεδρο και να απευθυνθεί στο Αμερικανικό Κογκρέσο είναι τιμητική και ενδεικτική των ισχυρών συμμαχιών που καλλιεργούμε.
Στο Κογκρέσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει ως ηγέτης μιας χώρας που σέβεται το διεθνές δίκαιο.
Ως ηγέτης μιας χώρας που εργάζεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Και βεβαίως την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω, και η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μία συμφωνία που επισφραγίζει τη στενή συμμαχική σχέση που συνδέει τις δύο χώρες.
Ταυτόχρονα, η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία είναι μια κορυφαία στρατηγική κίνηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Εντάσσεται στην γενικότερη αρχιτεκτονική του δυτικού συστήματος ασφαλείας, όπως και οι αμυντικές συμφωνίες με άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος.
Σήμερα η Ελλάδα επιβεβαιώνει και ισχυροποιεί τις συμμαχίες της.
Διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, ενισχύοντας τον γεωπολιτικό της ρόλο.
Η Ελλάδα είναι χώρα πρώτης γραμμής στο δυτικό σύστημα ασφαλείας και αυτό αναγνωρίζεται από τους συμμάχους μας.
Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, έχει σημασία η ενίσχυση της αποτρεπτικής και αμυντικής ισχύος της χώρας στην οποία προχώρησε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την προμήθεια νέων, σύγχρονων αεροσκαφών Rafale και φρεγατών Belharra που προσδίδουν στην Ελλάδα στρατηγικό πλεονέκτημα.
Αυτές τις επιλογές για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων τις στηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Διότι αναγνωρίζει ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα συνιστά μήνυμα αποφασιστικότητας.
Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα έχει ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου, όμως πάντα εντός του πλαισίου των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου και όχι με βάση την αναθεωρητική ατζέντα και τις ανιστόρητες απαιτήσεις της Τουρκίας.
Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι στοχεύουμε στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή.
Η Νέα Δημοκρατία ήταν και συνεχίζει να είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, με πλήρη αντίληψη της πραγματικότητας.
Ήταν και παραμένει η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών.
Και αυτό είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που αναδεικνύονται από το Συνέδριο μας.
Ένα μήνυμα για το όποιο κάθε σύνεδρος πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος.
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
Το Συνέδριό μας επιβεβαιώνει ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον πολίτη.
Αυτό δεν είναι σύνθημα, είναι πραγματικότητα.
Είμαστε δίπλα στον πολίτη, με μέτρα στήριξης, με κοινωνικές πολιτικές, για όσο διάστημα χρειαστεί.
Δίπλα στον πολίτη στα δύσκολα.
Δίπλα στον πολίτη καθημερινά.
Με έργα και πράξεις, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της πατριωτικής ευθύνης και της κοινωνικής ευαισθησίας.»