Ακαρνανικά Νέα

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση 7.000.000 στρεμμάτων από τους ιδιοκτήτες τους, σύμφωνα με την απόφαση 725/2023 του Συμβουλίου της Επικρατείας που ορίζει ότι αγροτικές εκτάσεις στις οποίες έχει αναπτυχθεί ασπάλαθος και φρυγανώδης βλάστηση δεν χαρακτηρίζονται πλέον δασικές. Η απόφαση ενισχύει σχετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και συγκεκριμένα του Υφυπουργού κ. Γιώργου Αμυρά, από τον Απρίλιο του 2021.

Σχετικά με το θέμα, ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώνει στη στρατηγική, πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για μια ορθολογική μεταρρύθμιση της δασικής νομοθεσίας. Υπενθυμίζω επίσης τη μεγάλη μεταρρύθμιση του νόμου 4915/2022 για τους δασωμένους αγρούς, που οι ιδιοκτήτες περίμεναν επί δεκαετίες, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο δεν διεκδικεί πλέον αγροτικές εκτάσεις που δασώθηκαν, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την οικονομική αξιοποίησή τους, υπό προϋποθέσεις.

Οι δασικοί χάρτες θα αναμορφωθούν ώστε να συμφωνούν με τη νέα απόφαση του ΣτΕ, ενώ χιλιάδες αντιρρήσεις θα εξεταστούν με τα νέα κριτήρια σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς και στα Ιόνια Νησιά.

Έτσι θα προχωρήσουμε, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα, προστατεύοντας την περιουσία των πολιτών με σεβασμό στη φύση.

Συνεχίζουμε, Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά, με Αλήθεια και Έργο για τη Λευκάδα!