Ακαρνανικά Νέα

Με 20 δόκιμους αστυφύλακες ενισχύεται από τα τέλη Απριλίου η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας. Η απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ έρχεται σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτρη Μάλλιο, στις αρχές Μαρτίου. Οι δόκιμοι θα παραμείνουν στη Λευκάδα καθ’ όλη την θερινή περίοδο και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όπως είχα δεσμευθεί πριν από 1 μήνα, έπειτα από τις διαβεβαιώσεις που είχα λάβει από το Υπουργείο και την ΕΛΑΣ, το έργο της Αστυνομίας μας για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της τάξης κατά τους δύσκολους θερινούς μήνες θα ενισχυθεί με την παρουσία 20 δοκίμων αστυφυλάκων, οι οποίοι θα έρθουν στη Λευκάδα περί τις 23-24 Απριλίου και θα παραμείνουν όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλη την τουριστική σεζόν, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Η ενίσχυση της ΑΔ Λευκάδας με επιπλέον προσωπικό είναι μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια για πρώτη φορά, συνεχίζεται με επιτυχία και, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη σημαίνει αποτελεσματικότερη αστυνομία και περισσότερη ασφάλεια, όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά και για το ίδιο το προσωπικό της ΕΛΑΣ. Συνεχίζω τις προσπάθειες προκειμένου η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας να ενισχυθεί περαιτέρω κατά τους θερινούς μήνες και με μεταθέσεις μονίμου προσωπικού.»