Ακαρνανικά Νέα

Υπεγράφη η σύμβαση αξίας 72.079,57 ευρώ για την υλοποίηση εργασιών στο κτίριο πάνω από το Νηπιαγωγείο του Βλυχού, στο πλαίσιο των έργων που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η «Κτιριακές Υποδομές» ΑΕ σε σχολεία της Λευκάδας, έπειτα από σχετικά αιτήματα που έχει μεταφέρει ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, στη Διοίκηση του φορέα.
Τα έργα περιλαμβάνουν αντικατάσταση της στέγης, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων, αντικατάσταση ψευδοροφών, τοποθέτηση νέων φωτιστικών και άλλα.
Επισημαίνεται ότι οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου στο Δημοτικό Σχολείο Νυδριού ήδη ολοκληρώθηκαν. Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκε η καμινάδα, από όπου απομακρύνθηκε και ο πολύ επικίνδυνος αμίαντος, έγιναν χρωματισμοί των εξωτερικών όψεων του κτιρίου, καθώς και των πορτών και των παραθύρων, συντηρήθηκε και ανανεώθηκε το εσωτερικό αίθριο, τοποθετήθηκαν νέες, σύγχρονες μπασκέτες, ενώ αντικαταστάθηκε και η πινακίδα του σχολείου.
Εντός των εορτών του Πάσχα, οπότε και θα διακοπεί η λειτουργία του σχολείου, αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες που ξεκίνησαν στην αρχή του χρόνου στο Δημοτικό Σχολείο Λυγιάς, που αφορούν την αντικατάσταση καμινάδας και απομάκρυνση του αμιαντοσωλήνα, αλλαγή κλιματιστικών, χρωματισμό τμήματος της περίφραξης και χρωματισμό και αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ με τοποθέτηση αθλητικού τάπητα.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Το καλοκαίρι είχα συνοδεύσει κλιμάκιο της ΚΤΥΠ ΑΕ σε ορισμένα σχολεία της Λευκάδας, προκειμένου να δουν από κοντά τις ανάγκες που υπήρχαν για κάποιες επισκευές. Στη συνέχεια, είχα συναντήσει τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Τιμολέοντα Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, για να ζητήσω τη συνδρομή τους στην ανάληψη του κόστους.
Συμφώνησαν να συμβάλουν με πάνω από 600.000 ευρώ ώστε να γίνουν εργασίες σε 15 σχολικά κτίρια και για αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΚΤΥΠ ΑΕ, αφού ήδη βλέπουμε αποτελέσματα από αυτήν την χρηματοδότηση. Η πρώτη παρέμβαση έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Νυδριού, που ολοκληρώθηκε, μέσα στις γιορτές θα ολοκληρωθεί το Δημοτικό Σχολείο της Λυγιάς και αυτήν την εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες στο κτίριο που στεγάζει το Νηπιαγωγείο του Βλυχού.
Έπονται εργασίες στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Κατάστημα Καρυωτών, τα Νηπιαγωγεία Νικιάνας και Περιγιαλίου, τα παλιά δημοτικά σχολεία Αλάτρου, Καρυάς και Νικιάνας, ενώ έχουν προγραμματιστεί εργασίες και στο κτίριο που στεγάζει το Νηπιαγωγείο Σύβρου και στα παλιά Δημοτικά Κατωχωρίου και Πόρου.»