Ακαρνανικά Νέα

Επισκέψεις του υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ σε Σπανοχώρι, Κάβαλο, Πινακοχώρι, Πηγαδησάνους, Ασπρογερακάτα, Λαζαράτα, Καρυά, Περιγιάλι και Νικιάνα.

Στο Σπανοχώρι, τον Κάβαλο, το Πινακοχώρι, τους Πηγαδησάνους, τα Ασπρογερακάτα, τα Λαζαράτα και την Καρυά βρέθηκε το Σάββατο ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ενώ οι περιοδείες της εβδομάδας ολοκληρώθηκαν στο Περιγιάλι και τη Νικιάνα το βράδυ της Κυριακής.
Παντού η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, ενώ υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για την ενημέρωση που έκανε ο κ.Καββαδάς σχετικά με τα δασικά θέματα. «Η αλήθεια πρέπει να αποκατασταθεί για να μην αναστατώνονται οι πολίτες, δεν πρέπει να πιάσει τόπο η κινδυνολογία που διακινείται για ψηφοθηρικούς λόγους», ανέφερε ο Βουλευτής, συμπληρώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει στις ιδεολογικές αρχές της την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας.
Στους ορεινούς οικισμούς ο κ.Καββαδάς, αφού συζήτησε με τους πολίτες για τα θέματα που τους απασχολούν, έκανε εκτεταμένη αναφορά στα έργα που θα γίνουν για τη βελτίωση της υδροδότησης, καθώς και στη βελτίωση των αγροτικών δρόμων, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει τη χρηματοδότηση έργων για αναπλάσεις σε πολλούς οικισμούς.
Επισημαίνεται ότι για το κεφαλοχώρι της ορεινής Λευκάδας, την Καρυά, ο κ.Καββαδάς έχει εισηγηθεί στο Πράσινο Ταμείο τη χρηματοδότηση με 240.000 ευρώ του έργου ανάδειξης της πλατείας του χωριού. Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και δρομολογούνται εργασίες στο δημοτικό σχολείο από τις Κτιριακές Υποδομές ύψους 45.000 ευρώ.
Στο Περιγιάλι και τη Νικιάνα συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας στους οικισμούς. Στο Περιγιάλι έχουν προβλεφθεί έργα βελτίωσης στο Λιμάνι, που περιλαμβάνουν εγκατάσταση ιστών φωτισμού και πίλαρ σκαφών. Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ.Καββαδάς και στα δύο σκέλη της περιοδείας στα περιφερειακά ιατρεία που λειτούργησαν σε συνολικά 7 χωριά, μεταξύ των οποίων η Καρυά και η Νικιάνα, καθώς και στους απινιδωτές που τοποθετήθηκαν στα 2 αυτά χωριά και σε 13 ακόμα, με πρωτοβουλία του και με χορηγία του Αθανασίου Μαρτίνου.
Τέλος, στη Νικιάνα αναφέρθηκε επίσης στα έργα βελτίωσης στο λιμάνι, κυρίως όμως στάθηκε στη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας και Τσουκαλάδων, συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ, τονίζοντας ότι ήταν ένα έργο αναγκαίο, το οποίο απαιτούσαν οι κάτοικοι εδώ και δεκαετίες, ένα έργο τεράστιας σημασίας για την υγιεινή και την ποιότητα ζωής των πολιτών.