Ακαρνανικά Νέα

2.300.000 ευρώ εγκρίθηκαν για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Λευκάδας με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε μαζί τους ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς με αίτημα την ένταξή τους στο «Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Τα έργα, σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, και έπειτα από σχετική πρόταση του Δήμου Λευκάδας, περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε υφιστάμενες οδούς σε σημεία όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα οδικής ασφαλείας, αναβάθμιση ισόπεδων κόμβων, ασφαλτοστρώσεις σε συγκεκριμένα σημεία, σήμανση και οδοφωτισμό, καθώς και ένα συνοδό υποέργο για την αρχαιολογική επίβλεψη και τα σωστικό έργο για πιθανές σχετικές εργασίες.
Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, μέχρι τις 7 Απριλίου 2023 θα πρέπει να έχει αναρτηθεί η περίληψη διακήρυξης του έργου, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση των συμβάσεων από το Δήμο, με ανάδειξη οριστικού αναδόχου, ενώ οι εργασίες από τον ανάδοχο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30/9/25.
Σχετικά με το θέμα Βουλευτής δήλωσε:
«Έχω επανειλημμένα επισημάνει ότι η συνεργασία είναι η καλύτερη μέθοδος για να κερδίζουμε μάχες για τον τόπο μας. Για τα έργα της οδικής ασφάλειας είχα δει επανειλημμένα τους συναρμόδιους Αναπληρωτές Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, προκειμένου να προλειάνουμε το έδαφος ώστε να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, με την οποία βεβαίως είχαμε συχνή επικοινωνία και η οποία φρόντισε για την έγκαιρη προετοιμασία της μελέτης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους δύο Αναπληρωτές Υπουργούς για τη διαρκή στήριξή τους στη Λευκάδα, αλλά και για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση.
Έτσι, εξασφαλίσαμε ακόμα 2.300.000 ευρώ για τη Λευκάδα και μάλιστα σε ένα νευραλγικό τομέα που αφορά την ασφάλεια των δρόμων μας. Ευελπιστώ ότι η υλοποίηση της πρότασης θα έχει την ίδια θετική συνέχεια με το αποτέλεσμα που φέραμε σήμερα. Συνεχίζουμε, με τα μικρά και μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, με έργο και αλήθεια για τη Λευκάδα.»