Ακαρνανικά Νέα

Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 3 νέων επικουρικών ιατρών, και συγκεκριμένα ενός νεφρολόγου, ενός μικροβιολόγου και ενός γυναικολόγου, καθώς και ο διορισμός ενός μόνιμου καρδιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας. Με το νέο διορισμό το Νοσοκομείο διαθέτει πλέον 3 μόνιμους καρδιολόγους.

Παράλληλα, από Παρασκευή 24/2/2023 είναι και πάλι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή υποψηφίων στους ηλεκτρονικούς καταλόγους από όπου θα γίνουν προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού. Μέσω της εφαρμογής το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας θα επιδιώξει να καλύψει τις ανάγκες του. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 στις 3 το μεσημέρι.  

Τέλος, στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 4.000 μόνιμους νοσηλευτές, από την οποία το Νοσοκομείο Λευκάδας θα προσλάβει 1 ΠΕ, 18 ΤΕ, και 2 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής, βρίσκεται στη φάση της έκδοσης προσωρινών αποτελεσμάτων.  

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Αυτήν τη στιγμή, το Νοσοκομείο μας λειτουργεί με 44 συνολικά γιατρούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά. Το σημαντικότερο είναι ότι η μέγαλη πλειοψηφία, και συγκεκριμένα οι 31 είναι μόνιμοι ιατροί και μόνο οι 13 επικουρικοί.  

Συνεχίζουμε, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, για τη βελτίωση και ενίσχυση των δομών της, για ακόμα καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες της Λευκάδας και των γύρω περιοχών.»