Ακαρνανικά Νέα

Μετά από συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας στις 20 Οκτωβρίου 2022 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, υπεγράφη απόφαση αύξησης ύψους 90.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Μεγανησίου στην περιοχή Σχίζα».

Ο Βουλευτής μετέφερε σχετικό αίτημα του Δήμου Μεγανησίου για αύξηση του προϋπολογισμού, το οποίο είχε κατατεθεί και δια της υπηρεσιακής οδού, και υποστήριξε την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Τον Νοέμβριο του 2021, το Υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από επαφές μου με τον Αν.Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, είχε εγκρίνει, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», την επιχορήγηση του Δήμου Μεγανησίου με 471.200 ευρώ για την υλοποίηση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Σχίζα.

Ωστόσο, σε συνεργασία που είχαμε με τον Δήμαρχο Μεγανησίου, κ.Παύλο Δάγλα, με ενημέρωσε ότι οι απαιτήσεις του έργου είχαν αλλάξει, γι’ αυτό και υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για αύξηση προϋπολογισμού.

Σε νέα συνάντησή μου με τον Αν. Υπουργό, με τον οποίο συνεχίζουμε να έχουμε άριστη συνεργασία, στήριξα το αίτημα του Δήμου, τονίζοντας ότι με την αύξηση του προϋπολογισμού το Υπουργείο θα στηρίξει ουσιαστικά το Μεγανήσι να αποκτήσει μία κρίσιμη υποδομή για το Δήμο και τη δημόσια υγεία.

Ο κ.Πέτσας ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας υπογράφοντας σχετική τροποποίηση της αρχικής απόφασης, και με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος έχει συνολικά 561.200 ευρώ στη διάθεσή του για την υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου. Και βεβαίως οφείλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον Αν.Υπουργό, για την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει σταθερά απέναντι στις ανάγκες του τόπου μας.

 Συνεχίζουμε, με τα μεγαλύτερα πακέτα χρηματοδότησης, τακτικής και έκτακτης, που δόθηκαν ποτέ στην τοπική αυτοδιοίκηση, να ενισχύουμε τις υποδομές του νομού μας, να δημιουργούμε μια καλύτερη καθημερινότητα για τους πολίτες μας.»