Ακαρνανικά Νέα

Με την 330/2002 απόφαση της οικονομικής επιτροπής Δημου Ακτιου Βονιτσας , αποφασίστηκε να εγκριθούν τα πρακτικά για τη σύναψη σύμβασης ποσού 1.120.000 € με έκπτωση μόλις 1,1%, δηλαδή έκπτωση μόλις 12.320 € που αφορούσε την αποκατάσταση του κοινωνικού -οικονομικού κέντρου Πλαγιάς.

Πρόκειται για υπερκοστολογημενη μελέτη αν διαπίστωσει κανείς ότι πρόκειται για ανακαίνιση υπάρχοντος κτιρίου 300m2 και όχι νέα κατασκευή για ποσό των 1.120.000€ που αντιστοιχεί σε 3.700€/m2.

Προειδοποιήσαμε τον κύριο δήμαρχο και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς (ανήκει στο δημόσιο και όχι στο Δήμο) , δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και υπάρχουν πολλές άλλες πλημελλειες , δεν μας άκουσε .

Αναγκαζόμαστε λόγω του θεσμικού ρόλου της αντιπολίτευσης να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον να επιδιώξουμε τη νόμιμη ανάθεση του έργου, κάτι που θέλουμε να γίνει με νόμιμο τρόπο.

Στον διαγωνισμό υπήρξε μόνο ένας ακόμη συμμετέχων με έκπτωση 20,4% ο οποίος λόγω περιορισμένων τεχνικών κριτηρίων αποκλείστηκε απο τον διαγωνισμο.
Καλέσαμε τον κ .Αποστολακη να ματαιώσει τον διαγωνισμό και να τον επαναδημοπρατησει μετά την διασφάλιση της νομιμότητας δεν το έκανε ούτε αυτό για τους δικούς του λόγους …

Η χρηματοδότηση αυτή προήλθε από χρήματα της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας από το Προγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρις το έργο αυτό να έχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η διακήρυξη του έργου περιλάμβανε συγκεκριμένα τεχνικά κριτήρια που περιόριζαν τον διαγωνισμό σε έναν μόνο συμμετέχοντα που πληρούσε τα κριτήρια που απαιτούνται από την προκήρυξη.

Καλούμε την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να πάρει θέση για αυτή τη σπατάλη δημοσίου χρήματος, καθώς είναι χρήματα από το Προγραμμα δημοσίων επενδύσεων της που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άλλου που υπάρχει ανάγκη .

Συμβάσεις Διαγωνισμων- αναθεσεων με το άρθρο 32 παρ 2γ του Ν 4412/16 που γίνονται σε μερίδα εργολάβων ( που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, και στον δήμο Ακτιου Βονιτσας, ) κατά τύχη …. με ποσοστά έκπτωσης από 1 έως 5%, από λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, δεν συνάδουν με τον αξιακό μας κώδικα .
Για το Κυμα Αλλαγής
Κασολας Θανάσης.