Ακαρνανικά Νέα

Ο νέος Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Θανάσης Κασόλας μίλησε στην ηλεκτρονική εφημερίδα 4press για τα νέα του καθήκοντα, τους στόχους του και τη δημοτική ομάδα. Ο κ. Κασόλας σχεδιάζει, αρχικά, να νοικοκυρέψει το Δήμο καθώς τον παρέλαβε καταχρεωμένο και παράλληλα να τον αναβαθμίσει τουριστικά.

Συνέντευξη στην Άντυ Μαγνησαλή,

-Αναλάβατε τα ηνία ενός πανέμορφου Δήμου. Η Βόνιτσα έχει πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Ποιοι οι στόχοι σας;

Θ.Κ.: Θέλουμε να αναδείξουμε τα τουριστικά πλεονεκτήματα κάθε δημοτικής ενότητας. Για παράδειγμα, η Δημοτική Ενότητα Παλαίρου έχει πάρει μια “στροφή” στον τουρισμό. Πρέπει να ενισχυθεί αυτό, ωστόσο με ποιοτικό τουρισμό, κυρίως, με Ευρωπαίους τουρίστες και ο τόπος μας να γίνει πόλος έλξης εντός και εκτός συνόρων. Επίσης, στη δημοτική ενότητα Ανακτορίου, αυτή τη στιγμή ξεκίνησε εκ νέου το Τουριστικό Αγκυροβόλιο της Βόνιτσας , πρόθεσή μας είναι να επεκταθεί και να φθάσει στις 270 θέσεις για να είναι αναπτυχθεί η περιοχή μας και μέσα από τη θάλασσα. Στη Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος υπάρχει άλλη μορφή τουρισμού, η οποία μπορεί να συνδεθεί με τον πρωτογενή τομέα και πρέπει να γίνουν έργα γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχε μείνει αρκετά πίσω. Συγκεκριμένα, επιδίωξή μας είναι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος των Αχυρών με σκοπό την άρδευση της περιοχής. Αλλά και με την ολοκλήρωση του δρόμου Κατούνα – Λουτράκι και Άκτιο Αμβρακια.

-Αναφορικά με το αεροδρόμιο Ακτίου.

Θ.Κ.: Είμαστε τυχεροί που υπάρχει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος το αεροδρόμιο Ακτίου, όμως αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Η πολιτεία με τις ανάλογες πιέσεις θα πρέπει να το μεγαλώσει και να αναβαθμιστεί. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων και να προστεθούν νέοι προορισμοί από και προς το αεροδρόμιο. Έτσι, θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Είναι πάρα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα να διαθέτει ένας Δήμος αεροδρόμιο και σκοπεύουμε να κάνουμε τις ενέργειες που πρέπει για να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος ζητάμε να εντάξει στο πρόγραμμά το δρόμο που συνδέει το αεροδρόμιο με την Πάλερο. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2024 να έχουμε ένα μη ασφαλή επαρχιακό δρόμο και μάλιστα τουριστικό.

-Σε τι κατάσταση παραλάβατε το Δήμο. Πως κύλησε το πρώτο τρίμηνο;

Θ.Κ.: Δυστυχώς, η κατάσταση, την οποία παραλάβαμε, δεν είναι ικανοποιητική. Αντίθετα, αποκαρδιωτική, εάν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε να διαχειριστούμε περίπου 3 εκ ευρώ χρέη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Συνεπώς, το πρώτο τρίμηνο ήταν πολύ πιο δύσκολο από αυτό που περιμέναμε… Πιο αναλυτικά, να σας αναφέρω ότι στη ΔΕΗ η οφειλή ανέρχεται σε 661.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, υπήρχαν 224.000 ευρώ τιμολογημένα που δεν έχουν πληρωθεί, η οφειλή στο νερό ανέρχεται στις 940.000 ευρώ, η οφειλή σε τέλος ταφής στις 215.000 και περίπου 600.000 ευρώ ατιμολόγητες εργασίες προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ποσά τεράστια για έναν Δήμο όπως η Βόνιτσα. Αυτό συνεπάγεται ότι δεσμεύονται οι κωδικοί του προϋπολογισμού ώστε να μην μπορώ να εντάξω νέες μελέτες που θα φέρουν νέα έργα ενώ «μπλοκάρονται» και οι υπηρεσίες προς τους δημότες. Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσουμε να νοικοκυρέψουμε το Δήμο μας και να “καθαρίσουμε” τα υπέρογκα αυτά ποσά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πιστεύω ότι με δουλειά, θέληση και σχέδιο θα καταφέρουμε να γυρίσουμε σελίδα στο Δήμο μας!

-Πιστεύω ότι το πρώτο βήμα προς την επιτυχία το έχετε κάνει. Διαπιστώνω ότι έχετε φτιάξει μια δυνατή δημοτική ομάδα και ένα ισχυρό κύκλο συνεργατών. Μιλήστε μου για τους ανθρώπους που έχετε επιλέξει να είναι δίπλα σας.

Θ.Κ.: Θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Έχει αξιοποιηθεί ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητές του και στο σημείο το οποίο μπορεί να τα καταφέρει γιατί ο καθένας έχει τοποθετηθεί πάνω στο αντικείμενό του. Πέραν τούτου, όσοι ήταν μαζί μας και βοήθησαν προεκλογικά όλοι είναι μαζί μας και σήμερα. Η προσπάθεια είναι κοινή, είναι ενιαία και από αυτή θα κριθούμε στις επόμενες εκλογές!

4press.gr