Ακαρνανικά Νέα

Με την υπ’ αριθμόν 9/2022 απόφαση της επιτροπής του αρ. 152 του Ν. 3463/2006, η οποία συνεδρίασε στις 27.7.2022, ακυρώθηκε ομόφωνα ως παράνομη η απόφαση του κ. Αποστολάκη Γεωργίου μαζί με το έτερό του ήμισυ και αναπληρωτή δήμαρχο και δήθεν γνώστη του αντικειμένου κ. Βίτσα Δημήτριου για το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΟΧΘΙΩΝ ΠΑΛΑΙΡΟΥ» προϋπολογισμού 900.000€, που έγινε με απευθείας ανάθεση – διαπραγμάτευση, με έκπτωση ποσού μόλις 4€ και με ποσό σύμβασης προς υπογραφή 899.996€ . Η δοθείσα έκπτωση δεν ανέρχονταν σε ποσοστό ούτε καν 4% .

Η επιτροπή αφού εκτίμησε το παράνομο της διαδικασίας λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων που απαιτεί το άρθρο 32 παρ 2γ του Ν. 4412/16 και τη μη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, ακύρωσε ως παράνομη την απόφαση Αποστολάκη – Βίτσα  που έγινε για λόγους που μόνο αυτοί οι δυο γνωρίζουν. Μάλιστα παρέστησαν και οι δύο κατά την συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 152 στο Μεσολόγγι στις 27.7.2022 για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους … Είχαν φαίνεται μεγάλο ενδιαφέρον για την έκβαση της υπόθεσης …Η δημοτική μας ομάδα είχε επισημάνει στην Οικονομική Επιτροπή το μη νόμιμο της διαδικασίας σε όλα τα στάδια του εν λόγω έργου και καταψήφισε την διαδικασία και μόνο. Όχι φυσικά το έργο.

Μάλιστα κάλεσε την Οικονομική Επιτροπή να διεξάγει διαγωνισμό για το έργο, αλλά δυστυχώς  δεν εισακούστηκε από τους κυρίους Αποστολάκη και Βίτσα* (* από εδώ και στο εξής όταν αναφέρομαι σε Αποστολάκη, θα εννοώ Αποστολάκη – Βίτσα χάριν συντομίας), με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο, οι οποίες οφείλονται αποκλειστικά σε δική τους υπαιτιότητα. Ως αποτέλεσμα επιβαρύνονται οι δημότες μας και οι επισκέπτες της Παλαίρου  με αυτή την άσχημη εικόνα.Από σήμερα γνωρίζουν όλοι την σκοπιμότητα που υπάρχει πίσω από κάθε έργο και για ποιους λόγους δεν προχωράνε τα έργα στον δήμο Άκτιου- Βόνιτσας.

Ο κύριος Αποστολάκης έχει αλλεργία στους διαγωνισμούς που την μετέδωσε και στον κύριο Βίτσα, ο οποίος ήταν κάποτε επίτροπος του Ελεγκτικού Συνέδριου και υποτίθεται έλεγχε δημόσιες συμβάσεις.Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα έργα στον Δήμο μας δεν προχωράνε, διότι δεν πραγματοποιούνται διαγωνισμοί σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, αλλά γίνονται απευθείας αναθέσεις ποσών άνω των 700.000 ευρώ και η επιλογή των ανάδοχων στους διαγωνισμούς γίνεται με δήθεν επίκληση της αιτιολόγησης προσφορών. Δεν ευθύνεται η «κακιά αντιπολίτευση» για τη μη πραγματοποίηση των έργων στο Δήμο μας, όπως αυτοί θέλουν να διαδίδουν, αλλά το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Ως αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να μη γίνονται έργα που να συμβάλουν στην ανάδειξη-ανάπτυξη της περιοχής μας (μας καλύπτει η οικειοποίηση έργων εθνικής εμβέλειας και οι ιδιωτικές επενδύσεις).Ήταν τόσο το άγχος τους που παρέστησαν και οι δυο κατά την συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/06 και ενώ ο κύριος δήμαρχος ήταν παρών δήλωσε ότι θα τον εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής του κ. Βίτσας. Μάλλον λόγω ρητορικής δεινότητας του κ. δήμαρχου…

Μάλιστα προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, δεν τους έφτανε ο δικηγόρος που υπάρχει στο Δήμο μας με πάγια αντιμισθία, προσέλαβαν και ιδιώτη δικηγόρο ταυτόχρονα, χωρίς βέβαια να υπάρχει η απαραίτητη γνωμοδότηση του δικηγόρου του δήμου ότι δεν μπορεί να παραστεί στην συγκεκριμένη υπόθεση- καθώς πρόκειται για ένα έγκριτο νομικό με διδακτορικό τίτλο μάλιστα.Οι κύριοι αυτοί οφείλουν τουλάχιστον να απολογηθούν πολιτικά στους δημότες και να εξηγήσουν γιατί επιλέγουν απευθείας αναθέσεις ποσού 900.000€ με αποφάσεις που κρίνονται παράνομες. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στο έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΠΟΓΩΝΙΑΣ – ΒΑΡΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 745.000€, το οποίο έργο ανατέθηκε και αυτό απευθείας σε εργολάβο με έκπτωση μόλις 2%.

Ζητάμε την άμεση παραίτηση του κύριου Βίτσα καθώς δε τυγχάνει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου .

ΥΓ1: Δε φταίει η γίδα……ΥΓ2: Η τεχνική υπηρεσία του δήμου κύριε Αποστολάκη*(χωρίς να αφορά η μομφή αυτή τους υπάλληλους) μάλλον θα ασχολούνταν με τις μελέτες-επιβλέψεις του έργου Άκτιο – Αμβρακία (παράκαμψη Αμφιλοχίας) εκείνο το διάστημα … 

Για το Κύμα ΑλλαγήςΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ.