Ακαρνανικά Νέα

Απέμεναν μόλις 30 ώρες οξυγόνου από το βράδυ της Τρίτης.

Οι ομάδες που ψάχνουν για το υποβρύχιο Titan με πέντε επιβαίνοντες, το οποίο εξαφανίστηκε κατά την κατάδυσή του στο ναυάγιο του Τιτανικού, στον Ατλαντικό Ωκεανό, άκουσαν ήχους χτυπημάτων κάθε 30 λεπτά την Τρίτη, σύμφωνα με ένα εσωτερικό κυβερνητικό υπόμνημα που ενημερώνει για την έρευνα.

Τέσσερις ώρες αργότερα, αφού αναπτύχθηκαν πρόσθετες συσκευές σόναρ, ακούγονταν ακόμα χτυπήματα, ανέφερε το υπόμνημα. Δεν ήταν σαφές πότε ακούστηκε ο κρότος την Τρίτη ή για πόση ώρα, με βάση το υπόμνημα, όπως μεταδίδει το CNN.

Μια μεταγενέστερη ενημέρωση που στάλθηκε το βράδυ της Τρίτης ανέφερε ότι ακούστηκαν περισσότεροι ήχοι, αν και δεν περιγράφηκαν ως «κρότοι».

«Ακούστηκε πρόσθετη ακουστική ανατροφοδότηση και θα βοηθήσει στον προσανατολισμό των μέσων επιφανείας και επίσης θα υποδείξει τη συνεχή ελπίδα για επιζώντες», σύμφωνα με την εν λόγω ενημέρωση.

Ένα καναδικό αεροσκάφος P3 εντόπισε επίσης ένα λευκό ορθογώνιο αντικείμενο στο νερό, σύμφωνα με την ενημέρωση, αλλά ένα ακόμη πλοίο που επρόκειτο να ερευνήσει εκτράπηκε για να βοηθήσει στην έρευνα της ακουστικής ανατροφοδότησης αντ’ αυτού.

Η αμερικανική ακτοφυλακή από την πλευρά της επιβεβαίωσε πως καναδικό αεροσκάφος εντόπισε ήχους κάτω από το νερό στην έρευνα όπου πιστεύεται πως βρίσκεται το μικρό υποβρύχιο, αλλά χωρίς περαιτέρω αποτέλεσμα και πρόσθεσε πως η έρευνα συνεχίζεται.

Καθώς η μεγάλη έρευνα έφτασε στην τρίτη ημέρα της, περισσότερα πλοία και αεροσκάφη συμμετείχαν στην αποστολή.

.

Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο στρατιωτικός κλάδος στέλνει ειδικούς επί του θέματος και ένα «Flyaway Deep Ocean Salvage System» για να βοηθήσει στην αποστολή διάσωσης του υποβρύχιου σκάφους, το οποίο εξαφανίστηκε το πρωί της Κυριακής και από το βράδυ της Τρίτης είχε μόλις 30 ώρες οξυγόνου.

newsbeast