Ακαρνανικά Νέα

Ένα από τα ομορφότερα και πλέον καλοδιατηρημένα κάστρα της χώρας μας, είναι χωρίς αμφιβολία και το Ενετικό Κάστρο της Βόνιτσας.

Με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 είχαμε όλοι την χαρά να δούμε και πάλι φωταγωγημένο το κάστρο μετά από αρκετά χρόνια που τα βράδια παραμένει στο σκοτάδι.

Ο λόγος που το κάστρο δεν φωταγωγείται, την στιγμή μάλιστα που άλλα μνημεία στην χώρα μας από μία πέτρα μέχρι και μία κολόνα λούζονται στο φως των προβολέων χειμώνα καλοκαίρι, είναι το γεγονός ότι η αρχαιολογία δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος της πληρωμής του λογαριασμού της ΔΕΗ!!!

Από την άλλη ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας δεν μπορεί επίσης να πληρώνει τον λογαριασμό καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από τον Νόμο…

Τελικά φαίνεται πως δίνεται μία λύση καθώς ένας ιδιώτης μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του αποφάσισε να πληρώνει αυτός το ρεύμα από την τσέπη του και έτσι το καλοκαίρι για αρχή θα έχουμε την ευκαιρία να ξανά δούμε το κάστρο της Βόνιτσας λουσμένο από τα φώτα τον προβολέων!!!

Πρωταπριλιά σήμερα φίλες και φίλοι. Είπαμε να πούμε και εμείς ένα ψεματάκι για το καλό…

Αλλά πάντως το θέμα της φωταγώγησης του κάστρου θα πρέπει να το κοιτάξουν οι αρμόδιοι σοβαρά και επιτέλους να το ξαναδούμε φωτισμένο…