Ακαρνανικά Νέα

Φίλες και φίλοι των ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΩΝ ΝΕΩΝ καλή σας ημέρα και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Είναι αλήθεια ότι έχουμε να τα πούμε αρκετό καιρό αλλά δεν συνέβη και κάτι τόσο άξιο σχολιασμού ώστε να αξίζει να ασχοληθούμε μαζί του.

Αντιθέτως, τον μήνα που μας πέρασε συνέβησαν αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα με σπουδαιότερο όλων αναμφίβολα την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη μας.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που ένας εν ενεργεία Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Βόνιτσα και όπως ήταν φυσικό έτυχε και θερμής υποδοχής από τον κόσμο.

Όλα ήταν οργανωμένα στην εντέλεια και καθοριστικό ρόλο σε αυτό εκτός από τους άμεσους συνεργάτες του έπαιξε και ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας της Βόνιτσας και ιδιοκτήτης του BARCODE CAFÉ κύριος Δημάκας Δημήτριος, στου οποίου το μαγαζί απόλαυσε το εσπρεσάκι του ο Πρωθυπουργός.

Μάλιστα ο κύριος Δημάκας ήταν και ο πρώτος που υποδέχθηκε τον κύριο Μητσοτάκη όταν αυτός έφτασε στην Βόνιτσα οδικός από το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Μετά από την επίσκεψή του στην Βόνιτσα ο Πρωθυπουργός παρέστη στην τελετή παράδοσης της παράκαμψης Αμφιλοχίας ενώ επισκέφτηκε την Πρέβεζα και άλλες πόλεις της Ηπείρου για να επιστρέψει και να διανυκτερεύσει τελικά στην Πάλαιρο.

Και μιας και αναφερθήκαμε στην παράκαμψη Αμφιλοχίας και το τεράστιο καλό που θα κάνει στην περιοχή μας καθώς θα αποφεύγουμε πλέον τον δρόμο καρμανιόλα Βόνιτσα – Αμφιλοχία, καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι να φροντίσουν να φτιάξουν και τον δρόμο από Βόνιτσα ως Λουτράκι που οδηγεί στην παράκαμψη Αμφιλοχίας.

Ο συγκεκριμένος δρόμος και λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιείται κατά κόρον από μεγάλα οχήματα που δουλεύουν στον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία, είναι σε άθλια κατάσταση και οι κίνδυνοι ατυχημάτων αλλά και δυστυχημάτων ελλοχεύουν…

Όπως άκρως επικίνδυνος είναι πλέον και ο δρόμος και ποιό συγκεκριμένα η παράκαμψη που έχει γίνει προς Λευκάδα μετά τον Άγιο Νικόλαο λόγω των έργων που γίνονται για την κατασκευή του οδικού άξονα Βόνιτσα – Άκτιο – Λευκάδα.

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι σχεδόν καθημερινά η αστυνομία της Βόνιτσας δέχεται κλήσεις για ατυχήματα, ευτυχώς, μέχρι στιγμής.

Ας ασχοληθούμε τώρα και με ένα έργο που γίνεται στον Δήμο μας, ένα έργο που έχει ξεκινήσει πριν κάποια χρόνια και ακόμη να ολοκληρωθεί…

Αναφερόμαστε στην κατασκευή των πεζοδρομίων που γίνονται στην πόλη της Βόνιτσας. Δεν λέμε, καλά και χρυσά είναι τα πεζοδρόμια, αρκεί φυσικά σε αυτά να μπορεί να περπατήσει κάποιος και οι μητέρες να μπορούν να πάνε βόλτα τα παιδιά τους με ένα καρότσι.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως βλέπετε και στην φωτό που δημοσιεύουμε, όπου στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο δεν μπορείς ούτε καν να περπατήσεις.

Αλήθεια ποιος ήταν ο λόγος κατασκευής αυτών των πεζοδρομίων εκτός από την μείωση του πλάτους του δρόμου που πλέον δεν χωράει καλά καλά να περάσει αυτοκίνητο;;; Πραγματικά αδιανόητο!!!

Όπως πραγματικά αδιανόητο είμαι και το γεγονός ότι εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου το ενετικό κάστρο της Βόνιτσας έχει πάψει να φωτίζεται το βράδυ.

Επίσημη δικαιολογία είναι το γεγονός ότι δεν έχει καθαριστεί στο εξωτερικό του με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς…

Αλήθεια δεν μπορεί ο Δήμος να στείλει έναν εργάτη να το καθαρίσει;;;

Από την άλλη θα μου πείτε και ποιος είναι ο λόγος να το φωτίσουν αφού από τα τόσα δέντρα που βρίσκονται γύρω του ακόμη και φωτισμένο από την παραλία της Βόνιτσας πολύ δύσκολα θα το δει κανείς.

Ας εκπονήσει ο Δήμος ένα σχέδιο έτσι ώστε να καθαριστεί το κάστρο γύρω γύρω και να κοπούν τα δέντρα που το κρύβουν. Είναι πραγματικά κρίμα να έχουμε ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα Ενετικά Κάστρα στην χώρα μας και να μην μπορούμε να το απολαμβάνουμε όπως του αρμόζει…

Α! Και κλείνοντας να αναφέρουμε ότι έχει κοπάσει για τα καλά το προεκλογικό παιχνίδι σε ότι αφορά τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Υποψήφιοι Δήμαρχοι πάντως υπάρχουν αν και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν και άλλοι και ΙΣΩΣ να υπάρξουν και κάποιες …αλλαγές…

Εδώ θα είμαστε και θα δούμε αν θα δικαιωθούμε στο μέλλον ή όχι. Πάντως η ιστορία έχει δείξει πως συνήθως δικαιωνόμαστε για αυτά που γράφουμε…

Η ΣΤΗΛΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ”