Ακαρνανικά Νέα

Ο κόσμος που παρακολουθούσε την «τελετή» προσπάθησε να επέμβει για να σώσει το παιδί, μάταια όμως.

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ινδία όταν ένα πεντάχρονο αγόρι που είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο πνίγηκε καθώς η οικογένειά του προσπαθούσε να το θεραπεύσει με νερό από τον ποταμό Γάγγη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παιδί, που έπασχε από λευχαιμία, πέθανε αφού οι γονείς του το βύθισαν στον ποταμό που διασχίζει τη βόρεια Ινδία σε μια προσπάθεια να το θεραπεύσουν.

Η οικογένεια φέρεται να είχε ταξιδέψει από το σπίτι της στο Δελχί στο Haridwar την Τρίτη για να πραγματοποιήσει την τελετή και να προσευχηθεί για το παιδί της.

Οι γιατροί είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια να το σώσουν

Ο οδηγός ταξί δήλωσε ότι το παιδί συνοδευόταν από τους γονείς του και μια γυναίκα συγγενή που αναγνωρίστηκε ως θεία του από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο οδηγός είπε ότι το αγόρι φαινόταν «εξαιρετικά άρρωστο» και ότι οι γιατροί στην πρωτεύουσα είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια να το σώσουν, οδηγώντας την οικογένεια να στραφεί στην αναζήτηση ενός θαύματος.

Προσπάθησαν οι παρευρισκόμενοι να το σώσουν

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  έδειξε τους γονείς να ψέλνουν προσευχές καθώς η φερόμενη ως θεία του τον κρατούσε κάτω από το νερό. Οι παρευρισκόμενοι φέρονται να είπαν στην οικογένεια να σταματήσει καθώς συνέχιζαν να κρατούν το αγόρι κάτω από το νερό, που θεωρείται ιερό για τους Ινδουιστές.

Κάποιοι επενέβησαν όταν η οικογένεια αρνήθηκε, ενώ το βίντεο δείχνει τη θεία να προσπαθεί να επιτεθεί στον κόσμο που προσπαθούσε να βγάλει το παιδί από το νερό.

Ο 5χρονος ανασύρθηκε από το νερό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ανακοίνωσαν επισήμως ότι πέθανε, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σε ένα άλλο απόσπασμα του βίντεο, φαίνεται η θεία να φωνάζει ότι το παιδί θα επιστρέψει στη ζωή. Όλα τα μέλη της οικογένειας τέθηκαν υπό κράτηση για ανάκριση, σύμφωνα με την αστυνομία.

in.gr