Ακαρνανικά Νέα

Με το χρυσό μετάλλιο και το Κύπελλο του νικητή στις αποσκευές τους επέστρεψαν στην Βόνιτσα από την Κρήτη ο Γεώργιος Ράφτης και η πρωταθλήτρια ΗΛΙΑΝΑ.

Ο συντοπίτης μας αναβάτης κατέκτησε την πρώτη θέση στους ιππικούς αγώνες που διεξήχθησαν στις 5 Νοεμβρίου στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑ της Κρήτης στην κατηγορία των Θηλυκών Γεωργαλίδικων αλόγων.

Η επιτυχία αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη πίστα τόσο λόγω της κατασκευής της, είναι κυκλική, όσο και λόγω του μήκους της, ένα χιλιόμετρο, θεωρείται ως η δυσκολότερη πίστα αγώνων στην χώρα μας. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος ήταν ο μοναδικός αναβάτης εκτός Κρήτης που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους συγκεκριμένους αγώνες στους οποίους συμμετείχαν 45 αναβάτες. 

«Για την συγκεκριμένη πίστα κάναμε προετοιμασία πάνω από 1 χρόνο διότι δεν είναι μόνο η πίστα είναι κ ένα παρα πολύ μεγάλο ταξίδι για το άλογο το οποίο σχεδόν για ένα 24ωρο βρίσκεται μέσα σε ένα τρέιλερ. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι το άλογο πρέπει να είναι στο 100% από φυσική κατάσταση για να καταφέρει αν ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα», τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο μεγάλος νικητής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ”