Ακαρνανικά Νέα

Με τηλεφωνικές κρατήσεις θα προσέρχονται οι πιστοί για τις ακολουθίες των εορτών στις εκκλησίες της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Όπως έκανε γνωστό με εγκύκλιό του, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάξιμος, η Μητρόπολη θα δημοσιοποιήσει έγκαιρα τόσο τις ώρες των Ακολουθιών, οι οποίες θα τελεστούν διπλές, όσο και το σύστημα τηλεφωνικής επικοινωνίας των πιστών με τους Ιερούς Ναούς, ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, «στο ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», καθώς «μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση».

Το ίδιο σύστημα εφαρμόστηκε από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων και την περσινή χρονιά με μεγάλη επιτυχία και έτσι αποφασίστηκε να ισχύσει και φέτος.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πιστούς για την τήρηση των μέτρων (μάσκα, αποστάσεις, μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πιστών), ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης της πανδημίας και σημειώνει πως όσοι αισθανθούν οποιαδήποτε αδιαθεσία δεν πρέπει να προσέλθουν στις εκκλησίες.

«Αν κάποιος νιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία, να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του», τονίζει ο κ. Μάξιμος, καλώντας για «σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη».

ertnews.gr