Ακαρνανικά Νέα

Μας κοινοποιήθηκε πρόσφατα έγγραφο των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας, από το οποίο προκύπτει ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον μήνα Αύγουστο!

Το έτος 2023, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, αλλά και της προσωπικότητας των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι αποδεκτή.

Αυτή τη στιγμή τα ΚΔΑΠ παραμένουν ανοιχτά μόνον χάρις στο φιλότιμο των εργαζομένων, οι οποίοι θα είχαν κάθε δικαίωμα να σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά τους (επίσχεση εργασίας), απέναντι στην παράνομη εργοδοτική πρακτική.

Τα ΚΔΑΠ δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δομές απαραίτητες για την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γονέων, αλλά και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Εργοδότης είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, η οποία επικαλείται ως δικαιολογία την καθυστέρηση των επιχορηγήσεων που λαμβάνει από τρίτους φορείς, συναρμοδίους για την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος.

Πρόκειται ασφαλώς για προφάσεις εν αμαρτίαις. Οι αμαρτίες αυτές είναι συγκεκριμένες:

Η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν φρόντισε για επαρκείς ταμειακές προβλέψεις.

Την ίδια στιγμή, σπαταλά χιλιάδες ευρώ για τη μίσθωση και διαμόρφωση δεύτερου ΚΔΑΠ στην Πάλαιρο, αλλά και τη μίσθωση κατά το παρελθόν έτερου ΚΔΑΠ στη Βόνιτσα. Αμφότερα δεν έχουν λειτουργήσει ούτε μία μέρα. Τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά επισημαίνουμε τα πλέον οφθαλμοφανή. Μια σύντομη προσπέλαση στο «Διαύγεια» θα πείσει και τον κάθε δύσπιστο. Εν γένει, η προεκλογική κατασπατάληση πόρων στις πλάτες των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί άμεσα σε κάθε απαραίτητη ενέργεια και εξασφάλιση χρηματοδότησης για την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Για τη δημοτική παράταξη

«Συμφωνία Ελπίδας»

Ο επικεφαλής

Δημήτρης Μασούρας