Ακαρνανικά Νέα

Με μεγάλη έκπληξη τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Beach Cleaning» που το Σαββατοκύριακο 5-6 Ιουνίου καθάρισαν την Μαρίνα της Βόνιτσας και το λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου, ανέσυραν μεταξύ άλλων από τον βυθό της θάλασσας ένα καζανάκι και μία ψησταριά.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του εθελοντικού συλλόγου:

“Ακόμη μια δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το  περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Καθάρισε σε βάθος» του Dixan που υλοποιείται από την εθελοντική ομάδα Beach Cleaning, τέλει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αποτελεί πρωτοβουλία του τομέα Απορρυπαντικών & Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas.

Αυτή την φορά βουτήξαμε στα βαθιά και καθαρίσαμε τη Μαρίνα της Βόνιτσας και το λιμανάκι στον Άγιο Δημήτριο.

Συνολικό βάρος απορριμμάτων, 1024 κιλά και ανάμεσα σε άλλα συλλέξαμε: 49 λάστιχα, 1 μπαταρία φορτηγού, 147 πλαστικά ποτήρια, 150 πλαστικά μπουκάλια, 1 ψησταριά, 1 καζανάκι και πολλά ακόμα αντικείμενα που δεν ανήκουν στον βυθό της θάλασσας! 

Παράλληλα, με την βοήθεια του Ναυταθλητικού ομίλου Βόνιτσας πραγματοποιήθηκε παράκτιος καθαρισμός κατά τον οποίο συγκεντρώθηκαν 48 κιλά απορριμμάτων: 208 πλαστικά καπάκια, 97 καλαμάκια, 143 μπουκάλια, 69 αλουμινένια κουτάκια και 362 πλαστικά κομμάτια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Άκτιου Βόνιτσας για την στήριξη του, καθώς και το καταδυτικό κέντρο Hydroworld που μας προσέφερε τον καταδυτικό εξοπλισμό.” 

Δείτε πολλές φωτό από την δράση στον παρακάτω σύνδεσμο

https://drive.google.com/drive/folders/172rIMCxZafybBMn185TtdBq8guElv223