Ακαρνανικά Νέα

Επανέρχεται η αστάθεια τη Μεγάλη Παρασκευή και βελτίωση το Μεγάλο Σάββατο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Παροδικά άστατος ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα . Πρόσκαιρη βελτίωση Μ. Τετάρτη και Μ Πέμπτη
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση, το πρωί στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-04-2023

Καιρός: Άστατος με πρόσκαιρη βελτίωση Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, στα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βελτίωση του καιρού μέχρι το τέλος της ημέρας σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 21 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 13-04-2023

Καιρός: Άστατος με πρόσκαιρη βελτίωση Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα και σταδιακά αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά και στα βόρεια. Το πρωί στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη από αραιές ομίχλες ή ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-04-2023

Καιρός: Άστατος με πρόσκαιρη βελτίωση Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

news247.