Ακαρνανικά Νέα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού το επόμενο διήμερο με τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές κυρίως το Σάββατο με πτώση της θερμοκρασίας
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πρόσκαιρη πτώση και σε κανονικά επίπεδα για την επχοχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ
Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από νωρίς το απόγευμα στη Μακεδονία και σταδιακά από τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12-11-2022

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Σποράδες τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στο Ιόνιο σε 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και δεν θα ξεπεράσει, στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-11-2022

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-11-2022

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από την Τρίτη οι άνεμοι στα ανατολικά θα εξασθενήσουν, ενώ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

news247