Ακαρνανικά Νέα

Η αλλαγή του καιρού και η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται αρχικά στη μετατόπιση στα ανατολικότερα των συστημάτων που έφεραν τις βροχές των προηγούμενων ημερών.

Η άνοδος της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημέρων σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Όπως εξήγησε, όμως, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, η αλλαγή του καιρού και η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται αρχικά στη μετατόπιση στα ανατολικότερα των συστημάτων που έφεραν τις βροχές των προηγούμενων ημερών σε συνδυασμό με τον εκτεταμένο αντικυκλώνα που βρίσκεται μέσα στη Μεσόγειο και «θα μας χαρίσει καλοκαιρινό καιρό καθώς θα επεκταθεί ανατολικότερα ανεβάζοντας τη θερμοκρασία σε συνδυασμό με τη σκόνη από την Αφρική».

Στον χάρτη των αερίων μαζών που παρουσίασε, μάλιστα, ο κ. Μαρουσάκης, φαίνεται μια θερμή αέρια μάζα να έρχεται από την Αφρική για να ανεβάσει τη θερμοκρασία στην Ελλάδα.

Προσοχή, όμως σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς από την Κυριακή θα αρχίσει να αλλάζει ο καιρός «με τον χειμώνα να μας χτυπά την πόρτα στα μέσα της άλλης εβδομάδας» έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό τις αρκετές βροχές και το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα.

In.gr