Ακαρνανικά Νέα

Ηλιόλουστος με λίγες νεφώσεις θα είναι ο καιρός σήμερα και όλη την εβδομάδα μέχρι τα Θεοφάνια, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Μόνο την Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανίων, αναμένεται περισσότερα σύννεφα και τοπικές βροχές στη δυτική χώρα και κυρίως στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο, Τετάρτη, μικρή πτώση κατά 2 περίπου βαθμούς και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και την Παρασκευή.

Όλη την εβδομάδα θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα φθάσει τους 12 με 15 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειδυτικούς με την ίδια ένταση και εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή (Θεοφάνια)

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.