Ακαρνανικά Νέα

Αναλυτικά η πρόγνωση.

«Πρόβα» για το καλοκαίρι θα είναι οι επόμενες ημέρες καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Την επόμενη εβδομάδα αν και έρχεται μια μίνι κακοκαιρία ο καιρός φτιάχνει εκ νέου και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια έως τις απογευματινές ώρες θα δούμε σήμερα, Παρασκευή (12/5). Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

«Θα δούμε θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 28 βαθμούς»

«Ο καιρός σήμερα θα είναι πιο ήπιος. Θα έχουμε περισσότερη ηλιοφάνεια, ανέβει η θερμοκρασία. Από Κυριακή από το ύψος της Λαμίας και πιο νότια θα δούμε θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 28 βαθμούς Κελσίου. Θα δούμε μία πρόβα καλοκαιριού. Από Δευτέρα μέχρι και Τρίτη το θερμόμετρο θα δείξει ακόμη και 30 βαθμούς» τόνισε ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης το πρωί της Παρασκευής (12/5.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο καιρός χαλάει λίγο, αλλά στις εκλογές το σκηνικό θα είναι εκ νέου καλοκαιρινό.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/5

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/5

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Στα νότια λίγες νεφώσεις.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/5

Λίγες νεφώσεις, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/5

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/5

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

newsbeast