Ακαρνανικά Νέα

Σε μία απέραντη λίμνη μετατράπηκε ο θεσσαλικός κάμπος – Δείτε δορυφορικές εικόνες.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel. Μέχρι στιγμής, οι νεκροί ανέρχονται σε 14.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία οι αγνοούμενοι είναι οι εξής:

-Από 5-09-2023, ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου

-Από 7-09-2023 δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

Επίσης, από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 767 διασώσεις από εναέρια μέσα που διέθεσε το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελβετία μέσω διμερών συμφωνιών, το ΛΣ-ΕΛΤΑΚ, η ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ένα ιδιωτικό ελικόπτερο που έχει διαθέσει η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου.

Ταυτόχρονα, τα εναέρια μέσα καθώς και Σ.μη.Ε.Α. του Π.Σ. κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το τελευταίο φως μετέφεραν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, ενώ τα επίγεια μέσα συνεχίζουν τις ίδιες ενέργειες, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Απέραντη λίμνη ο θεσσαλικός κάμπος

Την ίδια ώρα, σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος, με δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες όπως αποτυπώνεται στις δορυφορικές φωτογραφίες της Maxar Technologies που δημοσιεύει το AP. Όπως μπορεί να δει κανείς εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, δρόμοι και σπίτια, τη θέση τους έχουν πάρει λασπόνερα, μετατρέποντας το θεσσαλικό κάμπο σε ένα απέραντο ποτάμι.

Δείτε το πριν και το μετά τις πλημμύρες:

newsbeast