Ακαρνανικά Νέα

Τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει στην Κατούνα ο χθεσινός αιφνίδιος θάνατος μίας 30χρονης εγκύου.

 Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στο σπίτι της χθες Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα, χωρίς τις αισθήσεις της. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, όμως πλέον και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των διασωστών ήταν πολύ αργά.

Ποια θα ήταν η κατάληξη όμως αν το Κέντρο Υγείας της Κατούνας λειτουργούσε κανονικά και ήταν ανοιχτό; Μήπως τελικά η 30χρονη έγκυος σήμερα θα ζούσε;

Αυτό είναι το δεύτερο θύμα που θρηνούμε στην Κατούνα τα δύο τελευταία χρόνια λόγω του γεγονότος ότι το Κ.Υ. Κατούνας δουλεύει ως περιφερειακό ιατρείο.

Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι. Τις υπόλοιπες ώρες και τα Σαββατοκύριακα δεν λειτουργεί.

Τον Μάρτιο του 2019 ακόμη ένας κάτοικος της Κατούνας, ένας 63χρονος, έχασε την ζωή του από πνευμονικό οίδημα γιατί το Κ.Υ. ήταν κλειστό και μέχρι να μεταφερθεί στην Αμφιλοχία άφησε την τελευταία του πνοή στον δρόμο.

Με αφορμή τον θάνατο του 63χρονου τότε, είχαν οργανωθεί και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κατούνα αλλά και ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά δύο χρόνια τώρα τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Είναι λοιπόν απόλυτα φυσιολογικό μετά και τον θάνατο της 30χρονης εγκύου το ποτήρι της οργής να έχει ξεχειλίσει στην Κατούνα…